Luja-Lukko päätti runkosarjan vahvassa vedossa – pudotuspelit alkavat viikonloppuna

Luja-Lukon lentopallojoukkue päätti kakkossarjahistoriansa parhaan runkosarjan vakuuttavaan vierasvoittoon Korian Ponnesta. Pälkäneläisten hieno kausi huipentuu ensi viikonloppuna alkaviin pudotuspeleihin. Raision Loimun kakkosjoukkue saapuu Kostia-areenalle sunnuntaina.

Mikä ottelu: Korian Ponsi-Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Korian monitoimitalossa.

Ennakkoasetelma: Tuloksella ei ollut sinänsä merkitystä Lukolle, mutta pelaajat lähtivät kentälle vahvasti latautuneina. Pälkäneläisjoukkue haki revanssia tammikuun lopun tappiolle ja samalla vahvaa kenraaliharjoitusta ensi viikonloppuna alkaviin pudotuspeleihin.

Miten kävi: Lukko sai siirrettyä viime viikkojen mainion harjoitusvireen peliin ja pehmitti kotijoukkueen vahvalla esityksellä 3–0 (25–17, 25–20, 25–17). Koria karkasi toisessa erässä jo viiden pisteen johtoon (11–6), kunnes tahtipuikko siirtyi Lukolle onnistuneen tuplavaihdon jälkeen. Jere Puolakka ja Daniel Kosonen toivat kaivatun virtapiikin kentälle.

Ratkaisu: Lukko pelasi määrätietoisesti ja oli Koriaa edellä kaikilla osa-alueilla. Mainio vastaanotto oli taas pelin kulmakivi. Vahva syöttöpeli toi kolmetoista ässää ja vei pohjan Korian pelinrakentelulta. Hyvin organisoidulla torjunnalla tuli yhdeksän pistettä.

Onnistujat: Laituri Tomi Perkiö nousi Lukon ykköshahmoksi lukemin 15/+12. Perkiö päätti hyökkäyksiä peräti 72 prosentin tehoilla ilman virheen virhettä. Sentteri Reko Käenniemi (10/+7) kruunasi hienon iltansa viidellä torjuntapisteellä. Myös toinen keskimies Miko Köykkä osoitti piristymisen merkkejä.

Tomi Perkiö hyökkäsi kovilla tehoilla Korialla. Kuva: Rami Myllymaa.

Oho! Lukko pelasi kakkossarjahistoriansa parhaan runkosarjan. Lohkovoitto tuli huikealla saldolla: kuusitoista voittoa ja vain kaksi tappiota. Pälkäneläiset hävisivät kerran Matti Hietasen tähdittämälle Vilppulan Tähdelle ja kerran Korialle. Silloin koko ykkösnyrkki ei ollut matkassa.

Kommentti: ”Lähdemme pudotuspeleihin luottavaisin, mutta nöyrin mielin. Noissa peleissä ei saa mitään helpolla. On kuitenkin takuuvarmaa, ettei meiltäkään saa mitään helpolla.” Lukon valmentaja Heikki Kosonen

Entä nyt? Kakkossarjan pudotuspelit alkavat ensi viikonloppuna. Lukko kohtaa neljännesvälierissä Loimun kakkosjoukkueen. Lauantaina pelataan Raisiossa ja sunnuntaina Pälkäneellä tuttuun aikaan kello 16. Jatkopaikka heltiää kahdella voitolla. Mikäli tilanne on sunnuntain pelin jälkeen 1–1, puolivälieräjoukkue ratkaistaan 25 pisteeseen pelattavassa ”kultaisessa erässä”.