Pälkäneen seurakunta peruu tapahtumia – jumalanpalvelukset jatkuvat ilman ehtoollista

Pälkäneen seurakunta peruu toistaiseksi lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset. Näin seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä ja haluaa suojella riskiryhmiä.

­– Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta niitä vietetään ilman ehtoollista ja kirkkokahveja. Jos mahdollista, kannattaa ottaa mukaan oma virsikirja. Sairaana ei saa tulla paikalle, sanoo Pälkäneen seurakunnan kirkkoherra Jari Kemppainen.

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautajaiset pidetään sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan neuvotella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi.

Seurakuntien muu toiminta jää tauolle. Tämä koskee kaikkea ryhmätoimintaa; kerhoja, leirejä, torikahviota, olopäiviä, kuoroharjoituksia, lähetyskirppistä, pysäkkikahviota ja muita tilaisuuksia.

Vaikka kokoava toiminta jää suurelta osin tauolle, seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten. Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla sekä sosiaalisessa mediassa. Työntekijöille voi soittaa ja jutella luottamuksellisesti kahden kesken.

– On tärkeää, ettei kukaan jää kysymyksineen, huolineen ja pelkoineen yksin.

Kirkkohallitus ja Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli ovat ohjeistaneet seurakuntia luopumaan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?