Alex Ingmanilla raskas neljän päivän kirjoitusputki – lukiolaiselta löytyy tilanteelle myös ymmärrystä

Pälkäneen lukion abiturientti Alex Ingmanilla riittää ymmärrystä yo-reaalikokeiden aikaistamiselle, vaikka lukemiselle ei juuri jääkään aikaa.

Alex Ingman kuuluu niihin ylioppilaskokelaisiin, jotka kirjoittavat tällä viikolla peräkkäisinä päivinä peräti neljä ainetta.

Ingmanin lisäksi Pälkäneen lukiosta on pari muuta vastaavassa tilanteessa.

Tämän kevään abiturientti kirjoiti tiistaina kemian, keskiviikkona oli pitkän matematiikan vuoro, torstaina fysiikka ja perjantaina vielä englanti.

­– Täytyy sanoa, että on raskasta. Kun istuu kuusi tuntia kokeessa, ja sama meno odottaa heti seuraavana aamuna, ei siinä edellisenä päivänä ehdi kerrata juuri mitään, Onkkaalassa asuva Alex Ingman kertoo.

Hän oli haastatteluhetkellä tullut juuri jokin aika sitten pitkän matematiikan kokeesta, jota hän piti vaikeana.

Ingman yrittää ottaa illat kotona rennosti ja kertaa sen, minkä jaksaa ja ehtii. Nuorukainen arvostaa hyviä yöunia ja iloitseekin siitä, että on saanut nukuttua niin hyvin; paremmin jaksaa aina seuraavan päivän koitoksen.

– En stressaa liikaa. Olen myös koettanut ulkoilla, jotta saa raikasta ilmaa.

Vaikka reaalikokeiden aikaistaminen lievää paniikkia kokelaissa aiheuttaakin, Ingmanilta löytyy myös ymmärrystä aikataulujen aikaistamiseen viikolla.

Hänen mielestään päätös on hyvin linjassa muiden toimenpiteiden kanssa koronaviruksen taltuttamiseksi. Hänestä on hyvä, että kirjoitukset nyt joka tapauksessa pystytään pitämään eivätkä ne siirry hamaan tulevaisuuteen – ja tilanne on tietysti kaikille sama.

Jatkosuunnitelmat ovat kirkastuneet Ingmanille jo aika hyvin. Hän miettii diplomi-insinööriopintoja tai kauppatieteitä lukion jälkeen.

Pälkäneen lukio saa kiitosta. Hienointa hänestä on opettajien mahdollisuus keskittyä henkilökohtaisempaan opetukseen maltillisten ryhmäkokojen ansiosta.

– Lukio Pälkäneellä on myös itselleni mahdollistanut asumisen paikkakunnalla. Aikaa vievän koripalloharrastuksen takia olisin luultavasti joutunut muuttamaan pois Pälkäneeltä, mikäli täällä ei olisi ollut mahdollisuutta käydä lukiota.