Luja-Lukon kausi katkesi 139 yhteisen tapahtuman jälkeen – ”kaikki tähtäsi siihen, että pudotuspeleissä räväytetään”

Luja-Lukon Akseli Viitalakaan ei pystynyt vastaamaan koronaviruksen hyökkäykseen, joka johti lopulta lentopallokauden keskeyttämiseen. Kuva: Hannu Söderholm.

– On selvää, että koronavirukseen pitää suhtautua vakavasti. Silti minulla on tyhjempi olo kuin pitkään aikaan, Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkueen joukkueenjohtaja Jari Perkiö myöntää.

Pälkäneen Luja-Lukon piti aloittaa kakkossarjan pudotuspelit lauantaina 14.3. Raision kauppaoppilaitoksessa, mutta sen sijaan pelaajat jäivät kotiin. Ratkaisupelit jäivät pelaamatta – kymmenen kuukauden valmistautumisen jälkeen.

– Meillä oli sinä aikana 139 yhteistä treeni- ja pelitapahtumaa. Harjoitukset kestivät kolme tuntia, ja valmistauduimme jokaiseen peliin niin huolellisesti kuin suinkin pystyimme. Kävimme videopalavereissa läpi vastustajan heikkoudet ja vaarallisimmat miehet, Perkiö summaa.

Suorituksista oli pidetty kauden aikana tarkkoja tilastoja, joiden pohjalta omiin vahvuuksiin ja heikkouksiin kyettiin kiinnittämään huomiota.

Pelaajia yli oman mukavuusalueen rajojen puskenut valmentaja Heikki Kosonen sai apua Ville Mattilalta, Asko Niemeltä ja Jussi Petterssonilta. Kososen tuuraajaksi kaivettiin vielä pudotuspelien alla Suomen mestari Juha Hämäläinen, ja liigaympyröissä karaistuneen Marko Järvenpään piti johtaa Luja-Lukon peliä pudotuspeliavauksessa Raisiossa.

Perkiö toivoo ensi kauden kuvioita miettivän lentopalloliiton huomioivan pitkän runkosarjan tulokset, Pälkäneen olosuhteet ja tavoitteellisen toiminnan sekä nousseen lentopallobuumin. Luja-Lukko voitti 16 peliä runkosarjan 18 ottelusta ja oli lähdössä pudotuspeleihin ranking-kakkosena.

– Kaikki tähtäsi siihen, että pudotuspeleissä räväytetään.