”Uskomattoman hienoja otoksia tavallisista suomalaisista pulliaisista” – XXL-kokoiset uroot poseeraavat poikakalenterissa

Tätä ei ole tiettävästi koskaan aiemmin tehty Suomessa.

 

Mikä julkaisu? Tampereen seudun FHRA:n poikakalenteri. XXL-kokoiset jenkkiautoharrastajat poseeraavat kalenterin sivuilla vatsat paljaina. Jari Männikön mukaan kuvat ovat uskomattoman hienoja otoksia tavallisista suomalaisista pulliaisista.

Paljonko poika painaa? Yksikään ei alle sataa kiloa, koska painorajoitus kuvauksiin pääsemiselle oli 0,1 tonnia. Männikkö itse 120 kilon kehollaan ei pääse edes top viiteen. Parilla painavimmalla kaverilla vaaka näyttää yli 140 kilon lukemia.

Keitä kuvattu? FHRA ry:n Tampereen seudun jenkkiautoharrastajia, joista puolet asuu Kangasalla. Yksi poika poseeraa soppatykin seurana, muut esimerkiksi jenkkiauton, linja-auton tai poliisiauton kanssa. Yhden kuukauden kuvaa lukuun ottamatta kaikki kuvat on otettu Kangasalla, useampi Pakkalassa.

Miksi tehtiin XXL-kokoisten kalenteri? Jenkkiautoharrastaja Pasi Tuominen tokaisi olevansa niin kyllästynyt korjaamokalentereihin, joista saa katsella vain viimeisen päälle treenattuja ihmiskehoja. Jari Männikön heitto tähän oli, että tehdään sitten XXL-kalenteri.

Kuka kuvasi? Alan ammattilainen Jouni Valkeeniemi.

Syyskuun kalenterikuvassa poseeraa Mikko Mäkinen, vierellään
Imperial 2D HT.

Mitä ihmettä? Kalenterin vuosi alkaa vuoden 2020 toukokuun alusta ja päättyy vuoden 2021 huhtikuun loppuun.

Miten talvikuukausikuville saatiin lumiset taustat? Ongelmia oli, mutta lumikuvat onnistuttiin saamaan sinä ainoana viikonloppuna, mikä aikataulullisesti sopi kuvattavalle.

Tunnelmat kuvausten jälkeen? Erittäin tyytyväiset. Jari Männikön mukaan parempia kuvia ei pojista voi saada. Kuvauksissa oli suunnattoman hauskaa.

Mistä kalentereita voi ostaa? Kalenteria saa ostaa viimeistään 30. maaliskuuta mennessä Nikkilän kyläkaupalta Pakkalasta ja autokatsastusasemalta Lentolasta. Kalenteria voi myös tilata FHRA Tampereen seutu ry:ltä.

Minne myyntituotto menee? Tyttöjen talolle Tampereelle. Jari Männikkö halusi jakaa tuoton sellaiselle kohteelle, mikä yleensä jää pimentoon ja missä jo muutaman tuhannen euron lahjoitus on tuntuva.