Kriisi yhdistää

Hartauskirjoitus

Tällaisena poikkeusaikana läheisten merkitys korostuu. Nyt kun meidän jokaisen arkirutiinit ovat merkittävästi muuttuneet ja sosiaaliset kontaktit pitää olla karsittuna ihan minimiin yhteiseksi hyväksi, on löydettävä uusia tapoja pitää yhteyttä läheisiin.

Monessa perheessä on myös uusi tilanne, kun ykskaks kotona vietetäänkin paljon enemmän aikaa yhdessä koko perheellä, kun aiemmin on suhailtu harrastuksissa illat pitkät. Tiivis yhdessäolo voi herättää sekin tunteita laidasta laitaan.

Kaiken virusuutisoinnin keskellä on ollut ihana seurata, kuinka tämä kriisiaika, jota mekin yhdessä koko maailman väestön kanssa elämme, on herättänyt ihmisissä pitkään uinumassa olleita yhteisöllisyyden tunteita. Sosiaalisessa mediassa perustetaan erilaisia sivustoja, joissa voi tarjota ja pyytää apua, kysellään laajasti tuttavapiiriltä miten menee, toivotetaan terveyttä kaikille.. monia sellaisia tekoja, joita toivoisi aina tehtävän.

Kriisi selvästi lähentää ja yhdistää. On keskityttävä perusasioihin, jolloin huomaa, mikä loppujen lopuksi on tärkeintä ja korvaamattominta.

Jeesuksen Vuorisaarnan opetuksen, ”Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille” (Matt. 7:12), mukainen toiminta on laajasti vallalla maailmassa juuri nyt, mikä on sydäntä lämmittävää.

Vaikka sinulla ei olisi mahdollisuutta konkreettisen avun antamiseen, niin jotain todella arvokasta voit sinäkin tehdä muiden auttamiseksi, nimittäin rukoilla.

Muistetaan rukouksin kaikkia, joita tämä meneillään oleva kriisi koskettaa tavalla tai toisella, eli ihan jokaista!

Siunausta sinun kevääseesi!

Tiia Ritola

Varhaiskasvatuksen esimies

Kangasalan seurakunta