Kelirikkoaika alkoi – routavauriot voivat rajoittaa jäte- ja lieteautojen kulkua

Kevätsään myötä alkoi kelirikkoaika myös Sydän-Hämeen alueen sorateillä. Teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää jätteiden ja lietteen kuljetuksen. Raskaista ajoneuvoista aiheutuvien vaurioiden välttämiseksi tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Lisäkilvellä voidaan sallia myös jäte- tai lieteauton ajo painorajoitetulla kelirikkotiellä. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä, mutta tien ajokelpoisuuden arvioi aina kuitenkin kuljettaja.

– Jos tiellä on pitkään jatkuvia ja hankalia routavaurioita, jäteastian voi siirtää väliaikaiseen paikkaan tyhjennyksen mahdollistamiseksi, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

– Muuttunut paikka täytyy ilmoittaa asiakaspalveluumme. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös miettiä, voiko lietenoudon tilaamista lykätä myöhemmäksi. Säännölliset tyhjennykset pystytään ennakoimaan niin, ettei tyhjennys osu pahimpaan kelirikkoaikaan, Varsala jatkaa.

Poikkeuslupa jätteiden ja lietteen noudolle

Jäte- ja lieteautojen ajo painorajoitetuilla yksityisteillä voidaan sallia Pirkanmaan Jätehuoltoon toimitetulla yhtiön verkkosivulta löytyvällä kirjallisella poikkeusluvalla. Luvan voi lähettää ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi tai myös kirjeenä osoitteeseen Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere.  Kirjepostin käsittelyssä on tällä hetkellä viiveitä.