Vilpeilän koulu etenee lakkautusvalmisteluun, Kirkkoharjun koulusta halutaan vielä selvitys

Valtuusto hyväksyi päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelman tuleviksi vuosiksi Kangasalla. Vuosille 2020–30 laadittu suunnitelma sai valtuustokäsittelyssä sivuilleen vielä yhden muutoksen, kun valtuusto hyväksyi äänin 17–34 Kirkkoharjun koulua koskevan muutosesityksen.

Hyväksytyssä, sosialidemokraattien Jari Markkisen tekemässä esityksessä ehdotettiin selvitettäväksi Kirkkoharjun koulun peruskorjausta, käyttömahdollisuuksia ja mahdollista purkua. Samalla tulisi kartoittaa sijoituspaikkaa mahdolliselle uudelle koululle keskustan alueella.

Kaupunginhallituksen valtuustoon tuomassa pohjaehdotuksessa esitettiin vain Kirkkoharjun koulun peruskorjausta.

Sen sijaan Vilpeilän koulua koskenut muutosehdotus kaatui äänestyksessä. Miia Kinnarin (ps) esitys koulun säilyttämisestä toiminnassa lähtökohtaisesti vuoteen 2023 asti hävisi äänin 29–21, kun yksi äänesti tyhjää.

Investointihankkeista ja lakkautuksista on määrä tehdä päätökset vielä erikseen. Vilpeilää on hyväksytyssä suunnitelmassa väläytetty lakkautettavaksi jo tämän lukuvuoden jälkeen.

Päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmaan on kirjattu toimenpide-ehdotuksiksi muun muassa uuden koulun rakentaminen Kuhmalahdelle ja Ruutanaan sekä uusien päiväkotien perustamisia ja vanhojen lakkauttamisia.

Hyväksymispäätöksestä jätettiin yli puolentusinaa eriävää mielipidettä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?