Ruokakasseista haettiin suuri osa jo eilen – vielä noin sata kassia peruskoululaisille jakamatta

Pälkäneellä oli kova kysyntä ruokakasseille, sillä niitä tilattiin noin 500 kappaletta. Eilen haettiin kasseista jo valtaosa, mutta vielä tänäänkin kasseja on jaossa Kostia-areenalla kello 8–10.30, Harhalan koululla kello 11.30–13 sekä Aitoon Honkalassa kello 13.45–14.45.

Ruokakasseja koululaisille oli eilisen jälkeen jakamatta enää vajaa 150. Suurin osa noin 500 kassista noudettiin siis jo eilen. Vilkkaimmat ajat Kostia-areenalla olivat eilen kello 13–14, kello 15 ja ennen kello 17:ää.

– Mitään suuria ruuhkia ei päässyt muodostumaan. Pajan kaverit hoitivat pysäköinnin ohjauksen hienosti, ja meidän henkilöstömme hoiti nimenkeruun ja ruokakassien jakamisen, Pälkäneen kunnan vs. siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Tiina Joensuu sanoo.

Ruokakasseille oli Pälkäneellä kiinnostusta, sillä niitä tilattiin noin 500 kappaletta.  Alkuperäisessä kyselyssä tarve oli 260 annokselle. Suuri määrä ei sinänsä yllättänyt.

– Ruokakassin hakuun ei tarvitse sitoutua viikoittain ja hakuaikoja ja -paikkoja on useita, joten osasimme odottaa suurta osallistujamäärää.

Jakelu jatkuu vielä tänään Kostia-areenalla kello 8–10.30, Harhalan koululla kello 11.30–13 sekä Aitoon Honkalassa kello 13.45–14.45.

Kassissa on muun muassa riisiä, pastaa, puurohiutaleita, säilykehernekeittoa, säilyketonnikalaa ja -lihapullia, mehukeittoa, näkkileipää ja hedelmää. Perhe sai itse valita noutopaikan ruokakassille.

Vaikka suuri määrä Tiina Joensuun mielestä kertoo ruokakassi-mallin helppoudesta, se kertoo myös siitä, että avun tarvitsijoita on paljon.

– Vaikka apua tarvitsikin, ei välttämättä voinut sitoutua siihen, että olisi hakenut valmiita ruoka-annoksia kahdesti viikossa useamman viikon ajan eikä siksi voinut ilmoittautua ensimmäisenä valmisteltuun malliin mukaan.

Jos peruskoululaisten etäopetus olisi jatkunut, ruokakassijakelua olisi vielä järjestetty 13.5. jälkeen. Nyt oppilaat kuitenkin palaavat lähiopetukseen kouluun 14. toukokuuta lähtien.

Lue lisää:

Ruokakasseille Pälkäneellä kova kysyntä, noin 500 kappaletta tilattu – jakelu peruskoululaisille alkaa tänään