Luopioisten Vierelläkulkijat jo neljän parhaan joukossa – nyt Irma Jäppi ja Tellervo Kotamäki jännittävät, tuleeko voitto

Tellervo Kotamäki ja Irma Käppi ikävöivät jo tutuksi tullutta torstai-iltapäivän kierrostaan vanhainkoteihin. He toivovat, että ulkona pystyy pian näkemään. Tässä kuvakaappaus Janne Veston ja Eija Heikkisen kuvaamasta esittelyvideosta, jossa Irma Käppi pitää tietokilpailua.

– Hyvältä huomio tuntuu täältä kotiarestista. Siunattua hulluuttahan meillä riittää, nauraa Tellervo Kotamäki hersyvästi puhelimeen.

Kotiarestista siksi, koska aktiivisista vierellä kulkijoista sekä Tellervo että Irma Jäppi eivät itsekään ole mitään nuorukaisia enää.

Pälkäneen seurakunta osallistui kahdella hankkeella Tampereen hiippakunnan Kasvun verso -kilpailuun – vierellä kulkijoilla ja torikahviolla. Luopioisten kappeliseurakunnan Vierellä kulkijat ylsi 4 finalistin joukkoon.

Tellervo ja Irma ovat käyneet ilahduttamassa ihmisiä Pälkäneen vanhainkodeissa ja mielenterveysyksikössä jo vuodesta 2009. Muitakin toki on kuulunut porukkaan, mutta tämä kaksikko jaksaa olla liikkeellä viikosta toiseen. Toki koronavirus on nyt pistänyt stopin torstai-iltapäivien visiiteille.

Tulettehan taas pian?

Aina vierailuilla käydessään he taputtavat jokaista olkapäälle. Näin kaikki saavat osakseen huomiota.

– Tuntuu hyvältä olla suosittu. Aina, kun teemme lähtöä, meiltä kysytään, tulettehan pian taas uudestaan, Tellervo Kotamäki sanoo.

Irma Jäppi sanoo läsnäolon olevan tärkeintä toiminnassa – se, että kohtaa ihmisen juuri sellaisena kuin tämä on. Jäppi on huomannut, miten yksinäisiä monet ihmiset ovat.

– Olen aina halunnut olla sellaisen puolella, joka uhkaa muuten jäädä huomiotta. Jokaiselle meistä on merkityksellistä tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Kohtaamisista hänelle tulee itselleenkin hyvä mieli.

Kasvun Verso -palkinnon myöntää Tampereen hiippakuntavaltuusto kesäkuussa. Oleellista on, että kyseessä on seurakuntalaisten vastuulla tapahtuva toiminta.

Tellervo Kotamäen mukaan Vierellä kulkijat sai alkunsa siitä, kun jonkun omainen kerran kehui hänen lauluääntään ja miten sitä olisi kiva kuulla lisää. Laulurallien lisäksi järjestetään monenlaista ohjelmaa, kuten visailuja, hiusten kampaamista, ilmapallonpuhallusta. Palkittavalle toiminnalle annetaan tuhat euroa johonkin virkistävään toimintaan.

– Jos voitamme, haluamme järjestää vaikkapa hellittelypäivän yhteistyössä pälkäneläisten yrittäjien kanssa. Se voi olla jalkahoitoa, kynsien leikkaamista – mitä nyt mieleen tulee, naiset tuumaavat.

Loppusuoralle lähtevät Vierellä kulkijoiden lisäksi Forssan seurakunnan Nuokkari ja Lounaspysäkki, Hämeenkyrön seurakunnan Jouluvaellus, Jokioisten seurakunnan Messupysäkki.

Lue lisää:

Vierellä kulkijoita ja torikahviota ehdotetaan palkinnon saajiksi Pälkäneen seurakunnasta – voittaja valitaan kesäkuussa