Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi kesäkuusta alkaen osallistua yli 50 henkilöä, kunhan turvaväleistä huolehditaan – enimmäisosallistujamäärä 500 henkilöä

Jumalanpalveluksiin voi 1. kesäkuuta alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Ehtoollisen vietosta hiippakunnat antavat ohjeita erikseen. Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (video- tai audiostriimaus) suositellaan jatkettavaksi edelleen.

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1. kesäkuuta alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

– Pälkäneen seurakunta alkaa soveltaa näitä ohjeita 1. kesäkuuta alkaen, Pälkäneen seurakunnan kirkkoherra Jari Kemppainen sanoo.