Ylioppilaat juhlivat myös tänä keväänä – virallinen lakkiaisjuhla siirtyy elokuulle

Pälkäneen tuoreet ylioppilaat löysivät tapoja juhlia myös koronakeväänä. Lukion rehtori Emmi Kleemola kertoo, että itse lukiolla järjestettiin pieni tilaisuus, jossa jaettiin ylioppilastodistukset ja stipendit. Varsinaista lakitusta ei keväällä järjestetty. Kuntaliiton suosituksesta ylioppilaslakit jaetaan 28. elokuuta lakkiaisjuhlassa, johon ovat myös vieraat tervetulleita.

“Ylioppilaat kokoontuivat koululle lauantaina. Tilaisuudessa oli heidän lisäkseen paikalla rehtori, apulaisrehtori ja vuosiluokan ryhmänohjaaja. Puhe katsottiin videotallenteelta. Pirkanmaan yhteisessä, etänä järjestetyssä lauluhetkessä laulettiin Gaudeamus Igitur ja Suvivirsi, sitten ryhmänohjaaja sanoi muutaman sanan”, Kleemola kuvailee päivän kulkua.

Yhteisiä valokuvia ei tilaisuudessa otettu. Pois jäivät myös halaukset ja kättelyt.