Korona vaikuttaa Pälkäneen seurakunnan kesän toimintaan

Pälkäneen seurakunnan toiminta muuttui epidemian vuoksi. Työntekijät ovat olleet kevään aikana puhelin- tai verkkoyhteydessä lähes viiteensataan yli 80-vuotiaaseen seurakuntalaiseen. Jumalanpalvelukset järjestettiin parin kuukauden ajan tyhjässä kirkossa ja välitettiin videoina netin kautta. Kasteita peruttiin ja siirrettiin. Myös suurin osa häistä siirrettiin ensi vuodelle.

Kesäkuun alusta alkaen jumalanpalveluksissa noudatetaan 1–2 metrin turvaväliä. Kasteet suositellaan pidettävän kirkossa, jossa on helpompi pitää turvaväliä.

Pälkäneen seurakunta järjestää kesän aikana kolme rippileiriä. Rippileireille otetaan maksimissaan 50 henkilöä, jotka eivät ole leirin aikana kosketuksissa muihin. Leireillä kiinnitetään huomiota hygieniaan ja turvaväleihin. Vierailupäiviä ei järjestetä. Seurakunnan toimintaan ei saa osallistua sairaana.