”Konsertti onnistui täydellisesti kaikkine puitteineen” – Diandra ilahdutti Luopioisissa loppukesän helteessä

Diandraa kuultiin menneenä lauantaina Luopioisten kirkolla. Kauniin sään ja miljöön ansiosta konsertista jäi kuulijoille taatusti kaunis kesämuisto. Konserttia järjestämässä ollut Elina Harjula kuvailee konserttia ”taivaallisen kauniiksi.”

– Konsertti onnistui täydellisesti kaikkine puitteineen. Luopioisten kirkko oli ääriään myöten täynnä siinä määrin, kuin se koronarajoitusten suhteen saattoi olla. Paljon kuivia silmäkulmia ei konsertissa nähty.

Konsertin eteen tehtiin paljon töitä – omat jännitteensä järjestelyihin aiheutti koronatilanne. Hankalassa ja surullisessakin maailmantilanteessa kauniita tapahtumia ja muistoja kuitenkin kaivataan.

– Konsertista saamamme palaute on ollut aivan huippua. Eräskin herra tuli kertomaan soiton päätteeksi, ettei ole koskaan ollut yhtä hienossa konsertissa. Moni tuli seuraamaan tätä kauempaakin.

Konsertissa kuultiin laulun lisäksi myös viulua. Diandra kertoo soittaneensa viulua viisivuotiaasta saakka. Diandrasta, Emmi Schwartzista ja Deidre Floresista koostuva bändi soittikin muutaman kappaleen instrumentaalisesti, ilman laulua. Lisäksi konsertissa kuultiin Diandran omia kappaleita sekä yleisön toivekappaleita.

Laulaja Diandra on myös suvereeni viulisti.

– Tämä oli minulle ensimmäinen konsertti yleisön edessä viiteen kuukauteen. Koronan vuoksi olen tehnyt viime kuukausina vain striimattuja konsertteja. Kun saavuin bändini kanssa yleisön eteen, huomasin heti, että kaikki olivat parhaalla mahdollisella tuulella ja hyvin vastaanottavaisia – silloin saimme vain antaa musiikin viedä, Diandra muistelee.

Konsertin yhteydessä kirkon pihalla oli niin ikään yleisöä vetänyt kahvila.

Konsertissa kuultiin myös ennenkuulematonta

Konsertti järjestettiin kirkon sisätiloissa, mutta lavalla tarkeni Diandran mukaan viikonlopun helteessä, sillä ovet olivat ulos asti auki. Loppukesän aurinko pääsi sisälle asti lämmittämään tunnelmaa entisestään. Diandralle tilanne oli muutenkin jännittävä.

– Listaamme kuului myös kappale, jota en ollut laulanut ja soittanut koskaan aikaisemmin – aivan uusi, 14. elokuuta Spotifyssä julkaistava kappale nimeltä Koti. En maininnut kappaleen uutuutta yleisölle ennen sen esittämistä jännityksen vuoksi. Itse kappale soi kuitenkin kauniisti ja esittämisen jälkeen ilmoitin, että jos joku ei tuntenut edellistä kappaletta, ei se mitään – sitä ei todellisuudessa ole vielä ollut kuultavana missään muualla, Diandra kertoo.

Luopioisissa tästä kappaleesta esitettiin balladiversio.

– Virallinen versio Koti-kappaleesta on jonkin verran menevämpi.

”Mielettömän kaunis puukirkko”

Diandra on innokas palaamaan Pälkäneelle ja Luopioisiin myös tulevaisuudessa.

– Luopioinen oli todella ihana paikka ja esiintymispaikkana toimi mielettömän kaunis puukirkko! Ehdottomasti tulen uudestaan, kun vain kutsu käy.

Artistin loppukesän suunnitelmiin kuuluu mahdollisesti keikkailu – elleivät koronarajoitteet tule ajatusta vastaan.

– Myös tämän uuden biisin julkaisu on iso juttu. Lisäksi, vaikka tilanne ei sallisikaan keikkailua, minulla on tiedossa kaksi kuukautta syyskuun alusta asti kestävä, joka lauantai Yleltä suorana esitettävä Elämäni biisi-ohjelma. On mukavaa, jos jokin musiikkiin liittyvä pitää kiireisenä, vaikka keikkailu ei olisikaan mahdollista, Diandra pohtii.

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistykselle Diandran konsertti oli kolmas laatuaan – konsertteja on eri esiintyjillä järjestetty Luopioisten kirkolla myös menneinä vuosina.
– Asiakaspalautteessa on nyt kuultu usein samansisältöinen kysymys: koska konserttejanne järjestetään seuraavan kerran, ja kuka tulee esiintymään. Haluan kiittää menestyksestä Luopioisten kappeliseurakuntaa sekä jokaista kävijää, Elina Harjula kertoo.

Diandran loppukesän ja syksyn suunnitelmiin kuuluvat mahdollinen keikkailu koronatilanteen sen salliessa, Elämäni biisi-ohjelma sekä uuden Koti-kappaleen julkaisu.