Beethoven toivottaa pälkäneläisille hyvää uutta vuotta – kunta julkaisee Kukkia-kvartetin musiikkivideon uudenvuodenaattona

Pälkäneen kunta toivottaa hyvää uutta vuotta Beethovenin sävelien tahtiin. Kunta julkaisee Kukkia-kvartetin tekemän musiikkivideon uudenvuodenaattona sivuillaan Facebookissa ja Youtubessa.

– Haluamme näin toivottaa kaikille toivorikasta ja valoisaa uutta vuotta tämän oudon ja ihmiset toisistaan eristäneen vuoden jälkeen, Pälkäneen kulttuurisuunnittelija Marketta Pyysalo kertoo.

Kukkia-kvartetin soittajat totesivat videota kuvatessaan, että ”hyvinhän se Beethoven soi heinäpellollakin. Naapuritkaan eivät häiriintyneet soitosta vaan aplodeerasivat innokkaasti soiton kaikuessa pellolla.” Video on kuvattu Aslak and the Eskimos -klubilla Kuohijoella syyskuussa.

Musiikkivideo kuvattiin syyskuussa Kuohijoella.

Kukkia-kvartetti ja pienet tanssijat, Minttu-Mai Aittokumpu ja Aada Kallioinen, inspiroituivat esiintyessään pelto- ja navettamiljöössä. Musiikiksi valittiin Beethovenin Kontratanssi, jonka teemasta sekä soittajat että tanssijat tekivät omat improvisaationsa.

Video on Kukkia-kvartetin ensimmäinen, ja sen teko koostui monesta osatekijästä. Koko prosessi alkoi elokuussa ja valmista tuli lokakuun lopussa. Kerran kuvauspäivää täytyi siirtää Aila-myrskyn takia. Viulisti Riikka Westerlund on tyytyväinen lopputulokseen.

– Löydettiin klassisen musiikin keinoin iloista tunnelmaa. Samanlaista kuin Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konserteissa, Westerlund miettii.

Toteutuksessa haluttiin kohdistaa katse taas normaalimpaan ja iloisempaan tulevaisuuteen. Videon tekoon saatiin tukea Pomoottori ry:ltä ja Pälkäneen kunnalta. Kuvauksesta vastasi Pasi Tiitola. Tanssijoiden osuudet valmensi Noora Virtanen.