Luja-Lukon ykkössarjakaudelle hieno päätös – Perkiön ässäsyötöllä tullut kotivoitto huipensi nousujohteisen kevään

Luja-Lukon parhaana palkittiin Jere Puolakka (vasemmalla) ja East Volleyn Ilkka Sairanen. He saivat Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin. Valinnat teki Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio. Kuva: Asko Niemi.

Luja-Lukon lentopallojoukkue päätti ensimmäisen ykkössarjakautensa riemukkaasti kesyttämällä East Volleyn kotisalissaan lukemin 3–1. Sunnuntain jännitysnäytelmä huipentui neljännessä erässä Tomi Perkiön täräyttämään ässäsyöttöön. Loppujen lopuksi pälkäneläisten pudotuspelipaikka jäi vain kuuden pisteen päähän.

Mikä ottelu: Pälkäneen Luja-Lukko-East Volley. Ykkössarjan ottelu Kostia-areenalla.

Ennakkoasetelma: Lukko halusi päättää ensimmäisen ykkössarjakautensa kotivoittoon ja kaataa vihdoin East Volleyn. Savonlinnalaisvieraan pudotuspelihaaveet kokivat kovan kolauksen edellisillan Nurmo-tappion jälkeen. East Volley tarvitsi voiton ohella muiden apua noustakseen kahdeksan parhaan joukkoon.

Miten kävi: Ensimmäisistä palloista lähtien näki, että pälkäneläisisäntä himoitsi pisteitä enemmän. Kotivoiton eteen piti tehdä kuitenkin kova päivätyö. Lukon kausi huipentui villeihin tuuletuksiin ja onnellisiin hymyihin, kun Tomi Perkiö päätti kamppailun komealla ässäsyötöllä. Kauden kolmas voitto heltisi lukemin 3–1 (25–18, 28–30, 26–24, 26–24).

Ratkaisu: Lukko on menettänyt kauden mittaan monia tiukkoja eriä ja otteluita, mutta tällä kertaa kantti piti ihailtavasti kovissa paikoissa. Pälkäneläiset nousivat sekä kolmannessa että neljännessä erässä viiden pisteen takaa voittoon. East Volley johti kolmatta erää jo 23-18 ja neljättä 19-14, mutta Lukko ei antanut missään vaiheessa tuumaakaan periksi.

Onnistujat: Perkiö syötti neljä ässää ja teki muutenkin tuhoisaa jälkeä syöttöviivan takaa. Pisteitä kertyi kaikkiaan 15. Ville Järnvall takoi taas komean saldon 31/+15. Sentteri Reko Käenniemi (11/+7) kruunasi iltansa viidellä torjuntapisteellä. Jere Puolakka pyöritti hienosti Lukon peliä toisen erän loppua lukuun ottamatta. ”Olen erityisen ylpeä Tomin vahvoista syötöistä kolmannen ja neljännen erän ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi ansaitusti Tomin hienoon ässään”, Lukon valmentaja Heikki Kosonen kiitteli.

Oho! Taavi Tuominen voitti ykkössarjan pörssikuninkuuden 347 pisteellä, mutta sunnuntain peli oli East Volleyn hakkurille vaikea. Hän törmäsi Lukon torjuntaan seitsemän kertaa ja teki yhtä monta suoraa hyökkäysvirhettä. Niinpä saldo painui poikkeuksellisesti pakkasen puolelle.

Kommentti: ”Moni olisi voinut luovuttaa, mutta ei tämä joukkue. Se on pitänyt hyvän tekemisen meiningin ja rennon letkeän fiiliksen harjoituksissa sekä kaikessa muussa tekemisessä useista tiukoista tappioista huolimatta. Nyt on aika nauttia hienosta taisteluvoitosta.” (Luja-Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Entä nyt? Lukko jäi vain kuuden pisteen päähän pudotuspelipaikasta hienon kevätkauden ansiosta. Pisteitä kertyi kolmen voiton ohella kuudesta 2–3-tappiosta. Nyt on ansaitun lepohetken aika.