Työttömyyden kasvu hidastui myös Pälkäneellä ja Kangasalla

Viimekeväisen koronaviruspandemian aiheuttama lomautusvyöry kääntää nyt tämän kevään työllisyystilastoja positiiviseen suuntaan. Lomautusten määrä Pirkanmaalla laski maaliskuussa selvästi verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. Samalla työttömyyden kasvu hidastui: työttömien määrä kasvoi Pirkanmaalla keskimäärin 3,6 prosenttia – Pälkäneellä neljä ja Kangasalla viisi prosenttia.

Kaikkiaan seitsemän kuntaa Pirkanmaalla pääsi työttömyysasteessa alle kymmenen prosentin. Kangasala oli 9,5 prosentillaan yksi näistä, mutta Pälkäneen 10,1 prosenttia ei aivan riittänyt kyseiseen joukkoon. Koko Pirkanmaalla työttömyysaste oli 12,0 prosenttia eli parempi kuin koko maassa keskimäärin. Paras työllisyystilanne oli Juupajoella, jossa työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, ja suurin työttömyysaste oli Tampereen 14,2 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä Pirkanmaalla kasvoi maaliskuussa edellisvuoteen verrattuna. Nyt avoimia työpaikkoja oli yhteensä 8850.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?