Laajentunut Kormus ulkolavalle Rautajärvellä

Kormuksen jäsenten noin sadan keikan vuositahti vaihtui koronan vuoksi tyhjiin kalentereihin ja ylimääräiseen vapaa-aikaan. Bändi joutui pysähtymään ensimmäistä kertaa ja soittajille tuli aikaa miettiä, mihin suuntaan he haluavat yhtyeen kanssa lähteä. Kuva: Vesa Holmala.

Rock-yhtye Kormus esiintyy Rautajärvellä lauantaina 3. heinäkuuta. Kahvila Elo-Tähkän ulkolavalle nousee uudistunut kokoonpano: korona-aika teki triosta nelihenkisen bändin.

Tamperelainen Kormus on yksi Suomen aktiivisimmin keikkailevista omakustannebändeistä. Yhtyeen kokoonpanona vuodesta 2013 asti on ollut Anton Äikäs (kitara ja laulu), Aaro Alatalo (basso ja taustalaulu) ja Kari Luomaharju (rummut ja taustalaulu). Loppuvuodesta 2020 vahvistui aiemminkin pyöritelty ajatus, että nyt yhtye muutetaan nelimiehiseksi. Uusi kitaristi, Joona Kuparinen, löytyi Petäjävedeltä Jämsän seudulta.

Perjantaina 4.6. julkaistiin suoratoistopalveluihin Kormuksen näkemys Eppu Normaalin klassikosta ”Linnunradan laidalla”. Samana viikonloppuna yhtye oli avaamassa kesää Kangasalan virtuaalisessa kesänavaustapahtumassa.