Laura Leisma ja Folke Gräsbeck konsertoivat Luopioisissa

Laura Leisma.

Luopioisten kesäasukas, oopperalaulaja Laura Leisma (os. Pelkonen) pitää sunnuntaina konsertin Luopioisten kirkossa. Häntä säestää huippupianisti Folke Gräsbeck. Konsertin ohjelmistoon kuuluu muun muassa Merikannon, Bachin ja Händelin hengellisiä kappaleita sekä tunnettuja ooppera-aarioita.

Laura Leisma on opiskellut laulua Sibelius-Akatemian solistisella osastolla ja suorittanut musiikin kandidaatin ja laulun A-kurssitutkinnot sekä oopperakoulutuksen. Hän on myös valmistunut Helsingin yliopistosta hammaslääketieteen lisensiaatiksi.

Leisma on laulanut esimerkiksi Avantin, Helsingin, Tampereen ja useiden muiden kaupunginorkestereiden, Radion sinfoniaorkesterin ja ulkomaalaisten orkestereiden solistina ja myös lukuisissa radio- ja CD-äänitteissä.

Folke Gräsbeck puolestaan on kansainvälisesti tunnettu pianisti, joka voitti 17-vuotiaana Maj Lind -kilpailun vuonna 1973. Hän on toiminut Sibelius-Akatemiassa säestäjänä vuodesta 1983 ja säestyksen lehtorina vuodesta 1985. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2008.

Gräsbeck on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Japanissa, USA:ssa, Meksikossa, Israelissa, Libanonissa, Egyptissä, Botswanassa ja Zimbabwessa.

Konsertti Luopioisten kirkossa alkaa sunnuntaina 25.9. kello 18. Käsiohjelma on maksullinen.