Kuvakilpailu etsii surkeinta kylätietä

Suomen surkeinta kylätietä etsitään nyt valokuvakilpailun kautta.

Suomen Kylät ry:n ja Suomen Tieyhdistys ry:n Suomen surkein kylätie -kuvakisalla halutaan vaikuttaa nykyistä parempien maaseutu- ja kyläteiden puolesta.

– Huonokuntoisten vähäliikenteisten teiden määrä on kasvanut kymmenen viime vuoden aikana noin 4000 kilometrillä ja tällä on ollut vaikutusta monien ihmisten elämään. Tämä kehityskulku on katkaistava. Nykyisillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei tähän päästä, joten muutosta tarvitaan, vaatii Suomen Tieyhdistys ry:n toimitusjohtaja Nina Raitanen.

Huonokuntoiset tiet aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita kyläteillä, joten kisan järjestäjät haluavat nostaa aihetta päättäjien tietoisuuteen valtakunnallisen kuvakilpailun kautta. Päällystettyjen maanteiden kunto heikkenee Suomessa nopeasti, sillä esimerkiksi kallistuneen öljyn vuoksi suunniteltuja kunnostuksia on jouduttu perumaan. Yhä useampi tie muutetaan päällystetystä tiestä sorateiksi.

– Me kyläkehittäjät haluamme herätellä päättäjiä. Yrittäjät ja elinkeinoelämä tarvitsevat toimivat tiet. Maaseudulla asuu myös veronmaksajia, jotka ansaitsevat myös kohtuullisen kuntoiset kotitiet. Ambulanssien ja pelastusviranomaisten on pystyttävä ajamaan myös maaseudulla. Maaseudun tiestöä on puolustettava liikennepolitiikan resurssijaossa, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Suomen kylät kerää kuvia ja tarinoita kehnoista kyläteistä sähköpostitse osoitteessa posti@suomenkylat.fi.

Kuvakisan pohjalta surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun aikana.