Lukko jäi kaikessa askeleen Sampon jälkeen – Lasse Räisänen hyppi kukkona tunkiolla  

Silkkisormena tunnettu ex-passari Juhani Salminen valitsi Sammon parhaaksi Teemu Hakosen (vas.) ja Lukon ykköseksi Teemu Kuuselan. Kuva: Asko Niemi.

Luja-Lukko lähti toiveikkaasti sunnuntaiseen ykkössarjaotteluun Pielaveden Sampoa vastaan ja pelasi ok-ottelun. Ok-esitys ei riittänyt kuitenkaan edes erävoittoon asti, otteluvoitosta puhumattakaan.

Savolaisvieras esiintyi ihailtavan kypsästi ja virheettömästi Kostialla ja tylsytti kotijoukkueen armottomin lukemin 3–0 (25–20, 25–20, 25–20).

Lukko pani hyvin hanttiin varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta Sampo oli paljon tylympi ratkaisuhetkillä. Loisto-ottelun pelannut Lasse Räisänen teki kentällä mitä tahtoi, kun sankaria etsittiin.

Kamppailun ratkaisevin hetki osui avauserän loppuun, kun Räisänen sai syöttövuoron Lukon johtaessa 20–19. Sen jälkeen tyylikäs yleispelaaja takoi kuusi pistettä putkeen.

Toki kotijoukkue pääsi hyökkäämään välillä, mutta siinä vaiheessa laiturit pehmenivät kohtalokkaasti kapteeni Teemu Kuuselasta lähtien.

Kolmannen erän alku herätti toiveita ottelun kääntämisestä, kun Lukko karkasi nopeasti 10–6-johtoon. Se ei riittänyt alkuunkaan, sillä Sampo siirtyi kuskin paikalle jo tilanteessa 14–13.

– Savolaiset tulivat päälle jopa odotettua kovempaa. Olen hieman yllättynyt, miten vahvalla pelipäällä vastustaja oli. Ennen kaikkea puolustuspelistä pitää nostaa hattua, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen tuumi.

Monista vastoinkäymisistä kärsinyt Lukko sai nyt jalkeille vahvan kokoonpanon. Siihen nähden esitys jäi vaisuksi.

– Olimme selkeästi perässä vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa sekä jatkopalloissa varsinkin erien kriittisillä hetkillä. Ratkaisut olivat pehmeitä, Miettinen summasi.

Sormivammastaan toipunut Mikko Kuusela onnistui paluuottelussaan mukavasti. Kovat liigatreenit näkyivät VaLePa-apu Raivis Oigussin otteista, mutta pelituntuman vähäisyys aiheutti omat murheensa. Pälkäneellä on pantu merkille Oigussin vahva tahto ja kova halu.

Verneri Halttula napsi viisi Lukon kuudesta torjunnasta, mutta välillä hänkin unohti senttereille laaditut prinsiipit.

Lukon urakka jatkuu joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa. Lauantaina vastassa on Etta ja sunnuntaina Kisko.