Pälkäneläiset veivät Oulusta vielä neljännenkin pisteen – Mattila marssi kentälle rinta kaarella, Vuori takoi 35 pistettä

Ville Mattila palasi ykkössarjakentille 21 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Asko Niemi.

Luja-Lukon lentopallojoukkue intoutui hurjaan taisteluun Kiskoa vastaan kahden tappioerän jälkeen ja kruunasi Oulun tuplaviikonlopun maukkaalla tavalla.

Pälkäneläiset venyttivät jännityskamppailun viidenteen erään ja kaappasivat matkaansa arvokkaan vieraspisteen. Viidenteen erään ei löytynyt enää riittävää puhtia. Näin Kisko pääsi pälkähästä lukemin 3–2 (25–20, 25–21, 22–25, 23–25, 15–8).

Neljä pistettä oli Lukolle kuitenkin hieno potti matkaa edeltäneen vastoinkäymissuman jälkeen.

VaLePa-apu Tino Vuori nousi isoon rooliin lauantaisessa Etta-voitossa. Hakkuri urakoi vielä hurjemmin sunnuntaina kurittamalla Kiskoa peräti 35 pisteellä. Poissaolojen riivaama Lukko saa kiittää Vuorta paljosta.

Oudolle yleispelaajan tontille istutettu Atte Puholainen nousi sunnuntain yllätyshahmoksi. Kisko otti hakkurin odotetusti syöttöjensä kohteeksi ja suuntasi hänelle peräti 67 aloitusta. Taustaan nähden Puholainen selviytyi vaativasta urakasta mainiosti.

Viidennessä erässä kirjoitettiin uusi luku Lukon hienoon historiaan. Vasta 45-vuotias pälkäneläislegenda Ville Mattila marssi kentälle tutusti rinta kaarella. Mattila palasi ykkössarjapeliin peräti 21 vuoden tauon jälkeen. Edellinen esiintyminen nähtiin vuonna 2001 Kangasalan Urheilijoiden paidassa.

– Oli kivaa. Olisi mukava tietää, moniko suomalaislentopalloilija on pelannut ykkössarjaa 21 vuoden välein, Mattila innostui.

Tämä ei riittänyt vielä oululaisen valtalehden Kalevan otsikkoon. Mattila haaveili tästä ennen Oulun matkaa.

– Olisihan se komeata, kun pääsisi joskus vähän isompaankin aviisiin! Nämä Sydän-Hämeen Lehden otsikot ovat jo arkipäivää. Joukkueen nettisivuista puhumattakaan. Näen jo otsikon ”Mattila kentän kunkku, Mäkinen ei saanut sanaa suustaan”, Mattila hersytteli ennen lähtöä.

Niin vain Jussi Mäkinen pääsi sanomaan viimeisen sanan. Velmu passari kuritti Lukon vastaanottoa läpi ottelun. Hän lähetti peräti 29 aloitusta ilman virheen virhettä.

Luja-Lukko ja Kisko ovat käyneet tiukkoja ykkössarjataistoja kahdella viime kaudella. Kaikki kamppailut ovat venyneet viiden erän mittaiseksi. Kisko on rutistanut kolme voittoa, Lukko on onnistunut kerran.

Pälkäneläisjoukkue jatkaa pistejahtiansa ensi sunnuntaina Kostia-areenalla. Oulun Etta saapuu silloin vastavierailulle. Samalla järjestetään perinteinen joulunalusarvonta. Pääpalkintona on Katajan Lihan kinkku.