Joulun suuri kertomus – adventtiaika on hiljentymistä varten

Adventtiaika on hiljentymistä varten. Kauppojen joulutarjonta alkaa jo syyskuussa ja ihmisten talojen pihoihin ilmestyy eriväriset jouluvalot, joka on kyllä hienoa toisaalta, pimeää kun on ulkona, missä ei ole katuvaloja. Miksi kaiken pitää olla mahdottoman kaupallista? Ruokaa mielestäni kyllä riittää vähemmälläkin hamstraamisella. Kotiruoka on parasta myös jouluna.

Joulun oikea sanoma on helppo unohtaa ja jää jalkoihin, kun ihmiset eivät osaa enää hiljentymistä ja siihen liittyvää sanomaa, minkä takia joulua vietetään. Enkelit pysähtyvät jokaisen luo ja Korvatunturin rakas joulupukki poroineen, kun sen näen kulkevan, ajatukset vie väistämättä lapsuuden jouluihin.

Monissa kodeissa taas kilistellään alkoholijuomia, tapellaan ja riehutaan. Tällainen ei ole mistään kotoisin, eikä kuulu varsinkaan joulun aikaan. Viina on pilannut monen elämän ja lasten riemun. Ottakaa tästä opiksenne ja kuunnelkaa ilosanoman tuojia. Siitä voi alkaa joulu rauhallisin mielin.

Marja Mäkinen, Pälkäne