Luja-Lukko pehmitti Kostia-areenaa ihastelleen Färsaarten mestarin

Vaaleanpunapaitainen kansainvälinen vieras voitti kamppailun avauserän, mutta enempää kotijoukkue ei antanut matkaan färsaarelaisille.

Luja-Lukon lentopallojoukkueen Kostia-areenaan tuoma ensimmäinen kansainvälinen vieras Mjølnir ihastui miljööseen ensisilmäyksellä nähdessään seinälle roikkuneen Färsaarten lipun. Kaukaa tulleelle joukkueelle tuli heti sellainen olo, että he ovat todellakin tervetulleita.

– Ensivaikutelma oli heti pysäyttävä. Meidän eteen nähtiin vaivaa jo kyytijärjestelyissä – ja sitten vielä tämä, Mjølnirin pelaajavalmentaja Cristian Imhoff suitsutti.

Argentiinalainen ammattilainen osasi antaa arvon pälkäneläisisännälle.

– Areena on viimeisen päälle. Tämän parempaa ei voi kuvitellakaan, pitkin Eurooppaa kiertänyt Imhoff ihasteli.

Luja-Lukko huomioi vieraan hienosti. Kapteeni Teemu Kuusela ojensi virkaveljelleen Thorvald Danielsenille seuran viirin pelaajaesittelyn jälkeen. Ottelun päätyttyä kaikille färsaarelaisille jaettiin otteluohjelma. Sen kannessa oli komea kuva joukkueesta.

– Tämä joukkue on nyt pelaamassa ulkomailla ensimmäistä kertaa. Tanskassa olemme käyneet. Sitä ei voi kuitenkaan laskea, koska olemme tavallaan samaa maata.

Myös yleisö osasi arvostaa historiallista tapahtumaa. Kostia-areenan lehtereille saapui ilahduttavasti 85 katsojaa. Väki lähti kotiin kirkkain mielin kotijoukkueen pirteän esityksen jälkeen. Lukko pehmitti kaukaisen vieraan 3–1 (24–26, 25–20, 25–20, 25–22) ja sai mukavan virtapiikin kevään ykkössarjapeleihin.

– Suoraan sanottuna tapahtuman urheilullinen anti ylitti odotukset ja täytti loistavasti paikkansa kevätkauteen valmistautumisessa. Johdolle sulka hattuun tapahtumasta, Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen suitsutti.

Suurimmat ilonaiheet löytyivät tällä kertaa vaihtopenkiltä. Pitkällä erätauolla hakkuriksi vaihdettu Sami Pettersson poltti palloa kovilla tehoilla ja sai kerrasta kutsumanimen Kostian Härkä. Pettersson sai viisitoista passia ja tappoi niistä peräti kaksitoista. Kaikki maailman hakkurit voisivat olla tyytyväisiä 80 prosentin hyökkäystehoihin.

Pälkäneläisten monitoimimies Atte Puholainen istutettiin yleispelaajan tontille nappiin menneen Oulun-reissun tapaan – ja kas kummaa: homma toimi taas. Jaakko Ollikainen sai liberovastuun Vili-Valtteri Helpin sairastuttua. Lahden letkuranne poimi färsaarelaisten syötöt kauniisti ylös ja terästäytyi myös puolustuksessa pelin edetessä.

Lukon kokoonpanossa nähtiin myös Ville Mattila. Ikinuori keskitolppa kirjasi kansainvälisen ottelun pitkälle ansiolistalleen, mutta tällä kertaa valmennusjohto ei päästänyt miestä kentälle. Vastapuolelta löytyi oma mattilansa Grund Pall, jonka pappaleijat käänsivät avauserän vieraiden eduksi.

Heti sunnuntaina pelataan sarjapisteistä, kun ykkössarjan ylivoimainen valtias Lempo-Volley saapuu vierailulle Kostia-areenaan. Ottelu alkaa tutusti kello 16.

Lukon joukkue kokoontui yhteiskuvaan färsaarelaisten vieraiden kanssa pelin jälkeen. Kuva: Asko Niemi.