Luja-Lukko ryösti vieraspisteen KaVelta – ”Enemmänkin olisi ollut otettavissa”

Luja-Lukon lentopallojoukkueelle avautui lauantai-iltana upea tilaisuus Karhulan Veikkojen kellistämiseen, mutta historiallinen temppu jäi vieläkin seuraavaan kertaan. Sitkeästi taistellut pälkäneläisvieras venytti ykkössarjan vieraskamppailun viidenteen erään ja sai urheudestaan palkinnoksi yhden pisteen 2–3 (16–25, 27–25, 19–25, 27–25, 11–15) -tappiosta huolimatta. Näin KaVe on Lukolle edelleen lyömätön vastustaja.

KaVe toi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Hollolaan ja tarjosi samalla Lahden alueen lentopalloväelle hienon elämyksen. Ykkössarjakamppailu keräsi Salpahalliin komeasti 162 katsojaa.

Tiukka paikka. Teemu Kuusela (vas.), Verneri Halttula ja Jere Puolakka olivat ihmeissään KaVen vyöryessä päälle. Kuva: Rami Myllymaa.

Piste oli Lukolle maksimisaavutus ottelutapahtumiin nähden. KaVe vei kamppailua lähes koko ajan ja olisi voinut kääntää myös tappioerät edukseen. KaVe hankki toisessa erässä jo yhden eräpallon ja neljännessä erässä kaksi ottelupalloa, mutta Lukko kesti kovan paineen ja ansaitsee tästä syvän kumarruksen.

Henkisesti heikompi joukkue olisi taipunut varmasti tässä prässissä, mutta Kostia-areenassa hikisissä treeneissä karaistunut ryhmä piti päänsä kylmänä.

– Piste ja jatkopalloilla tulleet erävoitot olivat päivän parasta antia. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta jäimme pahasti jälkeen syöttö- ja vastaanottopelissä, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

Mikko Kuusela oli Lukon tehomies Hollolassa 19 pisteellä. Kuva: Juuso Koro.

Lukon monitoimimies Atte Puholainen joutui nyt liian kovaan paikkaan yleispelaajan roolissa. KaVen syöttäjät ottivat Puholaisen kohteekseen ja napsivat häneltä yhdeksän ässää. Karhulalaisjoukkue paukutti kaikkiaan 16 ässää. On selvää, että se on liian suuri määrä jopa viiden erän pelissä.

Kuuselan veljekset Mikko ja Teemu kantoivat päävastuun Lukon hyökkäyspelistä. Vahvassa vedossa oleva sentteri Verneri Halttula tuki heitä vahvasti.

Lukolle tuttu pommittaja Pyry Rantalainen nousi kentän kuninkaaksi tutussa hallissa. Kimmoisa hakkuri takoi pöytään hurjat lukemat 24/+17 ja romutti Lukon voittotoiveet. Rantalainen kävi taannoin Lukon kesäharjoituksissa ja olisi saanut pelipaikan Pälkäneeltä, mutta hän päätti jäädä Lahden seudulle. Skotlantilaissentteri Connor Boyle (15/+13) teki hurjaa jälkeä Salpahallissa ja antoi vahvaa tulitukea Rantalaiselle.

Lukon ykkössarjapelit jatkuvat 29. tammikuuta kotiottelulla Kuortaneen Murikoita vastaan. Murikat on käytännössä nuorten maajoukkue.