Eteenpäin liikuttava Pälkäne muisti rahakuorilla nuoria SM-tason urheilijoitaan – myös Vuoden ohjaaja ja Kunnon kuntalainen palkittiin

Pälkäneläiset nuoret urheilijat saivat 350–120 euron kannustusstipendejä menestyksestään omassa lajissaan viime vuonna. Sijoituksen piti olla SM-tasolla, että se noteerattiin. Stipendit jakoi kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kunnantalolla perjantaina.

Kannustusstipendeillä palkittiin Topi Rönni (jääkiekko), Ilmari Aho (hiihtosuunnistus), Kalle Äijälä (salibandy), Severi Penttinen (salibandy), Katja Linnainmaa (hiihtosuunnistus), Matilda Saltbacka (ampumahiihto), Amanda Saltbacka (ampumahiihto), Ninni Tikka (pikajuoksu) ja Jenna Minkkinen (pituushyppy).

Lisäksi vuoden ohjaajana palkittiin Lilli Merinen, joka on toiminut kahden vuoden ajan Tupenpurijoiden liikuntapaikkaohjaajana Luopioisissa ja Rautajärvellä.

Kunnon kuntalaisen tunnustuksen kävivät puolestaan pokkaamassa Seppo Kääriäinen ja Ari Toivari. He edustivat Ollin Atleettien organisoimaa Ulkoilukylä-projektia. Hanke on monipuolistanut monin eri tavoin kuntalaisten ja kesäasukkaiden harrastusmahdollisuuksia Luopioisissa.

 

Pälkäneellä kasvatetaan eteenpäin

Palkituista pääsivät paikalle kaikki lukuun ottamatta Topi Rönniä, jonka stipendin suuruus oli suurin. SM-liigajoukkue Tapparassa pelaavaa 18-vuotiasta Rönniä voi jo pitää puoliammattilaisena ja kiireetkin ovat sen mukaiset. Viime vuonna Tappara saavutti SM-kultaa.

Vaikka menestynyt nuori keskushyökkääjä ei päässytkään paikalle, muita menestyjiä riitti yllin kyllin. Paikalla olivat muun muassa hiihtosuunnistuksen 21-vuotiaiden SM-viestin pronssijoukkueessa hiihtänyt Ilmari Aho ja Ilveksen riveissä salibandyn 16-vuotiaiden poikien SM-pronssia pokanneet Kalle Äijälä ja Severi Penttinen.

Hiihtosuunnistuksessa Rastikettujen D20-sarjaa edustava pälkäneläinen Katja Linnainmaa kuului viime vuonna sarjansa SM-kultajoukkueeseen viestissä. Samoin hän kuului sprinttiviestin SM-hopeajoukkueeseen.

Kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola vinkkasi, että jatkossa urheilijat tai heidän lähipiirinsä voivat itsekin ilmoittaa menestyksestään suoraan kuntaan. Sitä varten löytyy lomake kunnan nettisivuilta.

– Vaikka olisi ulkopaikkakunnan seurassa, niin jos on Pälkäneellä kirjoilla, se riittää. Onhan selvää, että monessa lajissa Pälkäneellä toimitaan kasvattajaseurana ja urheilija joutuu siirtymään usein isompiin seuroihin päästäkseen eteenpäin, Ketola totesi.

Aivan kaikki stipendistit eivät päässeet paikalle, mutta tässä he, jotka pääsivät. Takarivistä vasemmalta Ari Toivari, Ilmari Aho, Kalle Äijälä ja Severi Penttinen. Eturivissä vasemmalta Seppo Kääriäinen, Lilli Merinen, Jenna Minkkinen, Ninni Tikka ja Katja Linnainmaa.