Luja-Lukko joutui tiukkaan rakoon taistossa pudotuspelipaikasta – pälkäneläisjoukkue romahti kotiyleisön edessä, kun Jymyn syötöt tekivät tuhoisaa jälkeä

Luja-Lukon lentopallojoukkue tiesi sunnuntaisen ykkössarjaottelun ison merkityksen ja latasi Nurmon Jymyn kohtaamiseen kaikki paukkunsa.

Toivon liekki hulmusi vahvasti voitokkaan toisen erän jälkeen, mutta sen jälkeen kotijoukkue romahti odottamattomasti lähes satapäisen kotiyleisön edessä. Lukko taipui tutulla Kostia-areenalla masentavaan 1–3 (22–25, 25–15, 17–25, 19–25) -kotitappioon.

Samalla pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen. Puolivälieräpaikka on edelleen omissa käsissä, mutta tavoitteen täyttäminen edellyttää lisäpisteitä.

Ensi sunnuntain Sampo-ottelu on elintärkeä sekä pielaveteläisisännälle että Lukolle. Joukkueet lähtevät kamppailuun tasapisteistä.

– Tässä vaiheessa pitäisi pelata kauden parhaita pelejä, mutta nyt jäimme kauas siitä. Meillä oli huono päivä vastaanoton kanssa. Myös hyökkäys oli vaatimatonta pääosan pelistä, pälkäneläisten otteluvalmentaja Petteri Miettinen harmitteli.

Jymyn ässät jäivät neljään, mutta Lukolle tuli aivan liikaa irtinostoja. Näin kapellimestari Jere Puolakka tunsi usein itsensä enemmän pallonheittäjäksi kuin passariksi.

– Vahva syöttö antoi meille tosi hyvät eväät torjuntapelaamiseen. Olemme olleet siinä koko kauden sarjan parhaimmistoa, Jymyn valmentaja Jukka Tuovinen summasi.

Tällä kertaa Jymy napsi neljätoista torjuntaa. Kyyjärven liigajoukkueessa käväissyt Mikko Väliaho napsi niistä seitsemän.

Luja-Lukko koki pahan takaiskun avauserän lopussa, kun vuodenvaihteen jälkeen loistanut Mikko Kuusela pyysi vaihtoon vatsalihasvaivojen takia. Kotijoukkue olisi tarvinnut tehokasta hakkuria kuumeisesti. Tarve korostui vastaanoton vaikeuksien seurauksena.

– Torjuntataktiikka oli laadittu pitkälti Mikkoa varten. Niinpä olin ihmeissäni, kun hän ei palannut kentälle edes pitkän erätauon jälkeen, Tuovinen hämmästeli.

Kapteeni Teemu Kuusela (14 pistettä) palkittiin kotijoukkueen parhaana. VaLePa-apu Raivis Oiguss (11) haki välillä vauhtia vaihtopenkiltä ja terästäytyi tämän jälkeen. Sami Pettersson sai tilaisuutensa hakkurina ja tuli sisään reippaasti. Tahti hiipui pelin edetessä.

Lukon loppuohjelma sisältää Pielaveden-vierailun jälkeen vielä kotipelin East Volleyta vastaan ja käynnin Lempo-Volleyn vieraana.

Illan parhaat. Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka palkitsi Lukosta Teemu Kuuselan (vasemmalla) ja Jymystä Alex Hornin.
Luja-Lukko sai sunnuntaiseen ykkössarjaotteluun vieraakseen joukon Etelä-Pirkanmaan kuntapäättäjiä. Pälkäneen kunnanjohtajan Pauliina Pikan (kolmas vasemmalta) kutsumana paikalle saapuivat Valkeakosken kaupunginjohtaja Minna Uschanoff (vasemmalla), Urjalan kunnanjohtaja Annu Kuusisto, Pälkäneen valtuuston puheenjohtaja Mirva Elfving, Valkeakosken valtuuston puheenjohtaja Joni Kumlander ja hänen poikansa, Pälkäneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Rainer Zeitlin ja Minnan puoliso Kimmo Uschanoff. Heille kerrottiin Lukon ykkössarjajoukkueen tilanteesta ja esiteltiin Kostia-areenaa. Kuva: Asko Niemi.