Luja-Lukko lähtee vääntämään Kiskoa nurin – joukkueet vertailussa ykkössarjan puolivälieräsarjan alla

Pälkäneen Luja-Lukko pelaa ensimmäistä kertaa lentopallon ykkössarjan pudotuspeleissä. Joukkue kohtaa puolivälierässä ensi viikonloppuna Oulun Kiskon – ensin lauantaina kotisalissaan Kostia-areenalla ja heti perään sunnuntaina Oulussa. Otteluparin voittaja etenee neljän parhaan joukkoon. Mikäli voitot menevät tasan 1–1, välieräpaikka ratkaistaan niin sanotussa kultaisessa erässä.

Muissa puolivälieräsarjoissa runkosarjaa dominoinut Lempo-Volley kohtaa Kuortaneen Murikat, East Volley Rantaperkiön Iskun ja Karhulan Veikot Nurmon Jymyn.

Luja-Lukko ja Kisko kohtaavat toisensa tulevana lauantaina kaikkiaan viidennen kerran ykkössarjassa. Poimimme vertailuun tasaisiksi arvioitujen joukkueiden voimasuhteet puolivälieräsarjan alla.

Pälkäneen Luja-Lukko kohtaa viikonloppuna seurahistoriansa merkittävimmäksi otteluksi luonnehditussa pelissä Oulun Kiskon. Toinen kaksikosta jatkaa ykkössarjan välieriin.

 

Ennakkoasetelma

Neljässä edellisessä Luja-Lukon ja Kiskon ottelussa ratkaisu on venynyt joka kerralla viidenteen erään. Kisko on vienyt trillereistä kolme ja Lukko yhden. Kisko lähtee pudotuspeleihin kolmantena viiden ottelun voittoputkessa, Luja-Lukko puolestaan on napannut edellisistä viidestä pelistään kaksi voittoa. Farmi- ja kehityspelaajat voivat kuitenkin olla mukana myös pudotuspeleissä, mikä voi antaa Luja-Lukolle parikin ässää hihaan.

Pisteet: Pälkäne–Oulu 1–2

 

Hyökkäys-/syöttöpeli

Kisko hyökkää hiukan monipuolisemmin kuin Lukko. Oululaiset käyttävät vahvojen laitureiden (Jere Salmela, Otso Hakala, Oskari Seppä) ohella myös senttereitä. Molemmilta löytyy hyviä syöttäjiä. Ratkaisu voi tulla myös sieltä, kuten Luja-Lukon edellisessä kotiottelussa nähtiin. Silloin Akaa-apu Jere Tikkala silppusi East Volleyn vastaanoton totaalisesti.

Pisteet:  Pälkäne–Oulu 1–2

 

Torjunta-/puolustuspeli

Kiskolta löytyy kaksi liigakokemusta omaavaa sentteriä. Lukon keskitolpat Verneri Halttula ja Miko Köykkä korvaavat paljon rajattomalla itsevarmuudellaan. Pälkäneläisten laitatorjujat ovat löytäneet hyvän vireen. Jos he saavat jarrutettua ennen kaikkea Hakalaa riittävästi, pälkäneläisten mahdollisuudet kasvavat tuntuvasti. Isännät toivovat, että romanssi vie Kisko-hakkuri Sepän ajatuksia muualle edellisen vierailun tapaan.

Pisteet: Pälkäne–Oulu 1–2

 

Passipeli

Luja-Lukon pelintekijäksi istutettu Mikko Kuusela on sarjan eliittiä melkein paikalla kuin paikalla, eikä passarin paikka tee siihen poikkeusta. Tarvittaessa hänet voidaan kuitenkin heittää myös hakkuriksi tai vaikka yleispelaajaksi. Kiskon passarikaksikko Jussi MäkinenEeli Kuukasjärvi on vaarallinen. Mäkinen osaa käyttää pehmeitä sormiansa myös kentällä. Sen lisäksi riittää energiaa vastustajan psyykkaamiseen. Kuukasjärvi on hädin tuskin rippikouluiässä, mutta häntä ei hirvitä mikään.

Pisteet: Pälkäne–Oulu 2–1

 

Valmennus

Luja-Lukon valmentajalegenda Juha Hämäläinen lähti hakemaan Itävallan rinteiltä lisää virtaa. Sitä ennen hän rakensi otteluvalmentaja Petteri Miettisen kanssa taktiset kuviot kuntoon. Kisko luottaa enemmän kokeneiden pelaajien omiin ratkaisuihin.

Pisteet: Pälkäne–Oulu 2–1