Historiallinen pudotuspeli toi karvaan kotitappion – Luja-Lukko janoaa revanssia Oulusta

Ulkona? Luja-Lukko ja Kisko eivät tällä kertaa vääntäneet viittä erää. Kostia-areenalla voittaja ratkesi lauantaina neljän erän jälkeen. Kuva: Hannu Söderholm.

Luja-Lukon lentopallojoukkue suhtautui ainoalla oikealla tavalla historialliseen pudotuspeliavaukseen ykkössarjassa.

Pälkäneen lentopalloylpeys nollasi nopeasti Oulun Kiskolle kärsityn puolivälierätappion ja käänsi saman tien katseensa sunnuntain toiseen osaotteluun.

Luja-Lukko lähtee pitkälle Oulun-matkalle jo ennen aamuseitsemää ja haluaa kuitata heti lauantaisen 1–3 (19–25, 19–25, 26–24, 17–25) -kotitappion.

Aapiskukossa syöneiden pelaajien puheista ja olemuksesta oli helppo päätellä, ettei homma ole vielä taputeltu. Lukko huomasi Kostia-areenalla, ettei Kiskon lyöminen vaadi mitään ihmesuoritusta. Toisen erän voitto lisäsi luonnostaan uskoa.

Historiallinen pudotuspeliavaus keräsi Kostia-areenan lehtereille komeat 107 katsojaa, kun esimerkiksi Kuortaneen yleisömäärä jäi 20:een.

Vaatimattomasti aloittanut kotijoukkue löysi peliinsä uuden ryhdin muutosten jälkeen. Kun otteluvalmentaja Petteri Miettinen siirsi passarina aloittaneen Mikko Kuuselan hakkuriksi ja otti peukalovammastaan toipuneen Jere Puolakan passariksi, Kisko oli pitkään ihmeissään.

Luja-Lukko pystyi rutistamaan kolmannen erän edukseen ja taisteli neljännessä erässä tasapäisesti puoliväliin asti. Tämä todisti joukkueen yllätysvalmiuden nimekästä oululaisjoukkuetta vastaan.

Miettinen oli vähäpuheinen lauantaisen tappion jälkeen.

– Takkiin tuli, mutta sunnuntaina on uusi päivä. Hyökkäys- ja puolustuspelaamista pitää parantaa, Miettinen totesi.

Kisko tuli hurjasti laidoista Otso Hakalan, Jere Salmelan ja Oskari Sepän johdolla, kuten oletettiinkin. Lisäksi liigassa karaistunut sentteri Ville Kaksonen teki verkolla runsaasti tuhoja.

Kapteeni Teemu Kuusela nousi Lukon tehomieheksi 19 pisteellä.

Luja-Lukko tarvitsee sunnuntaina Pitkäkankaalta voiton ja sen perään kultaisen erän hoitamisen tai hyvin sujunut kausi loppuu jo tähän viikonloppuun.