Pieni ote päiväkirjasta vuosien takaa ja kevennys kiihkeisiin vaalitunnelmiin

Ehkä tämä ylös kirjoitettu muisto voisi toimia kevennyksenä kiihkeisiin vaalitunnelmiin, joissa annetaan mahtavia lupauksia: 7-vuotias tyttäremme jutteli nukutteluaikaan, että hän aikoo isona presidentiksi, kiltiksi presidentiksi. Hän yrittäisi kovasti olla kiltti presidentti. Hän alentaisi veroja ja nostaisi rahan arvoa niin, että kymppi olisi kahdenkympin arvoinen. Sitten hän alentaisi hintoja, jotta kauppiaat saisivat enemmän asiakkaita.

Sanoin tyttärelle, että olisi hauskaa, jos hänestä tulisi presidentti, koska Suomeen ei oltu vielä saatu naispresidenttiä. Tytär muistutti, että Elisabet Rehn oli ollut tyytyväinen presidentinvaaleihin, koskaan kukaan ennen häntä ei ollut päässyt niin pitkälle.

Arja Liutta

Kesäpälkäneläinen