Lähellä – luontokuvia ja potretteja luonnossa -näyttely avaa aistit Kangasala-talossa

Joanina Rantalan kuva nimeltä Alku.

Kangasalalaisen valokuvaaja Joanina Rantalan ja Vuoden luontokuvakilpailun 2018 voittaja, luontokuvaaja Taru Rantalan yhteinen valokuvanäyttely tuo raikkaan tuulahduksen luontoa ja kauneutta Kangasala-talon toisen kerroksen aulatiloihin.

Näyttelyn aiheet pitävät sisällään läheltä löytyviä kuvauskohteita, kerroksellisuutta, muotojen ja liikkeen leikkiä, tunnelmallisia ja ajattomia hetkiä, sekä pehmeän ja sävykkään luonnonvalon valaisemia valokuvia luonnosta ja ihmisestä sen ympäröimänä.

Joanina Rantalalle on merkityksellistä, että valokuvista välittyy autenttisuus sekä käsinkosketeltava tunnelma.

– Valolla, liikkeellä ja muodoilla leikittely, ihmisten eleiden ja tunteiden poimiminen sekä hienojen kuvakulmien etsiminen ovat keinojani tarinan kertomiseen. Pyrin kuvillani tuomaan esiin sitä iloa ja onnea, mikä myös tavallisilta tuntuvissa hetkissä on kätkettynä, hän kuvailee.

Palkittu luontokuvaaja Taru Rantala voitti Vuoden Luontokuvakilpailun ensimmäisenä naisena vuonna 2018. Tunnusomaista Tarun kuville on hyvin kapea syväterävyys ja juuri terävyysalueen ulkopuolelle jäävän alueen täyttäminen erilaisilla muodoilla ja väreillä, esimerkiksi valopalloilla.

– Tunnelmakuvat luonnosta ja sen yksityiskohdat kiinnostavat minua. Kuvatessaan ei etsi, vaan löytää. Mieli vapautuu ja aistit herkistyvät havaitsemaan erilaisia asioita, Taru Rantala kuvailee.

Näyttely on avoinna 23.4. saakka Kangasala-talon aukioloaikojen mukaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Taru Rantalan Iltakello, joka oli vuoden 2018 luontokuvakilpailun voittaja.