Tarinateatteri Big Men riemastuttaa vappulauantaina Mikkolan Navetalla

Mikkolan Navetan luentosaliin Luopioisiin saapuu vappulauantaina kello 14 riemastuttava tarinateatteri Big Men, jonka edellinen esitys nähtiin Mikkolassa vuonna 2021. Tällä kertaa esityksen teemana on kevät.

Tarinateatteri (engl. Playback Theatre) on improvisaatioon pohjautuva tapa tehdä teatteria. Tarinateatteri poikkeaa tavanomaisesta teatterista siinä, että esityksessä impulssien antajana ja käsikirjoittajana on yleisö. Ryhmän esitys on spontaania ja vuorovaikutteista. Katsojat kertovat ohjaajan avustuksella tarinoita tai tuokiokuvia omasta elämästään, minkä jälkeen ohjaaja tekee usein tarkentavia kysymyksiä ja muokkaa näin saamansa tiedon tunnetiloiksi ja esitystyyleiksi näyttelijöille. He esittävät kohtauksen joko itse tai muusikoiden kanssa improvisaation keinoin saman tien sekä kertojalle että koko yleisölle.

Big Men saapuu Luopioisiin 29. huhtikuuta.

Tarinateatteria voidaan käyttää vaihtoehtoisena keinona purkaa muun muassa konferenssin tai seminaarin antia. Tässä mielessä teatteri lähestyy ryhmätyötä.

Tarinateatteri on kotoisin Yhdysvalloista ja kotiutui Suomeen 30 vuotta sitten. Toukokuun puolivälissä järjestetään Jyväskylässä ensimmäiset Tarinateatterifestivaalit. Suomessa toimii yli 20 tarinateatteriryhmää. Ne ovat järjestäytyneet Suomen tarinateatteriverkko ry:ksi. Mikkolan Navetalle saapuva ryhmä koostuu nimensä mukaisesti noin kuudesta komeasta miehestä, jotka heittäytyvät tarinoiden vietäväksi vauhdikkaassa ja osin koskettavassakin esityksessä. Ryhmää vetää pälkäneläisille tuttu Arppa Korkka.