40 vuotta sitten: Äimälän kylä joukkoliikennepalvelujen piiriin

Juttu on julkaistu aiemmin Kunnallistiedot-lehdessä 19.5. 1983

Pälkäneen kunnassa Äimälän kylä muodostaa laajimman yhtenäisen alueen, jolla ei ole ollut kylän kautta kulkevaa joukkoliikennettä. Tämän epäkohdan korjaamiseksi liikenneministeriö on nyt Pälkäneen kunnan hakemuksesta myöntänyt avustusta asiointiliikenteen aloittamiseksi Äimälän kylästä kuntakeskukseen.

Liikenne tullaan aloittamaan 3.6.1983 ja ajetaan kahtena vuorona kerran viikossa, toistaiseksi perjantaisin. Koulujen toiminta-aikana liikenne on tarkoitus liittää osittain koululaiskuljetuksiin.

Vaikka liikenne tapahtuu taksiautoilla, matkustajilta peritään vain linja-autotaksan mukainen kuljetusmaksu. Toivottavaa olisi, että Äimälän kyläläiset käyttäisivät nyt aloitettavia liikennepalveluja hyväkseen. Näin varmistettaisiin parhaiten palvelujen jatkuminen myös tulevaisuudessa.