Punamultaa ja kurkistuksia Kukkian luontoon Rautajärven koululla

Rautajärven seudun kylät Oy:n luotsaama Leader-hanke ”Menetyksestä menestykseen Rautajärven koulu” päättyi toukokuun lopussa. Hanketyöntekijä Lilli Merisen voimin lakkautettuun kyläkouluun saatiin seutua palvelevaa yhteisöllistä toimintaa eri ikäisille: muun muassa kudontatilat, kyläkirjasto ja bänditreenikämppä.

Pälkäneen kunnanvaltuuston hiljattaisella päätöksellä nämä toiminnat voivat jatkua seuraavat kaksi vuotta ja niitä voi edelleen laajentaa ja rikastaa.

Säästöpankkisäätiön avustuksella koululle on koottu heinäkuuksi luontoaiheinen kesänäyttely  ”Kurkistuksia Kukkian luontoon”. Näytteille tulee muun muassa Tuomo Kuitusen sammalnäytteitä ja Jesse Kallioisen luontokuvia. Suvi-vesiensuojeluhanke tuo yhteen luokkaan vesiensuojelua esittävän kokonaisuuden. Pääsymaksuton näyttely Rautajärven koululla avautuu 1. heinäkuuta.

Torppakylähenkisenä lähtölaukauksena näyttelylle koulun pihalla keitetään avajaispäivänä porukalla punamultamaalia. Asiantuntijana paikalla on Matti Laine, joka opastaa ja antaa niksejä punamultamaalin keitosta ja käytöstä.