Bussiin tarvitaan uusi korttipakka – Luja-Lukon vahvuuteen palannut Tuomas Lehtilä on tottunut harjaamaan tikkipokassa

Ilmainen vinkki Luja-Lukon ykkössarjajoukkueelle tulevaksi kaudeksi – kannattaa hommata pelimatkoille uusi korttipakka. Tikkipokkakuningas Tuomas Lehtilä palaa näet joukkueeseen täynnä virtaa ja on valmis harjaamaan muita aiempien kausien tapaan.

Pälkäneläispelaajat saivat viime syksynä hetkeksi rauhan korttiringissä, kun 24-vuotias ja 188-senttinen keskitorjuja veti hiukan happea.

– Tauko teki hyvää siihen kohtaan. Hain harjoittelumotivaatiota ja löysin sen nopeasti, Lehtilä tuumi.

Lehtilä palasi riveihin jo marraskuussa, kun toisen tolpan Reko Käenniemen akillesjänne katkesi.

– Lähdin tietysti avuksi, kun sitä tarvittiin. Kuten lupasin jo ennen kauden alkua.

Nyt hän on ollut mukana täydellä höökillä alusta lähtien.

Lehtilästä on kasvanut Lukko-legenda paitsi pälkäneläisten juuriensa myös armeija-aikansa seurauksena. Vuolijoen oma poika palveli Parolan toisessa ohjusilmatorjuntapatterissa niin tunnollisesti, ettei ehtinyt edes Lukon saunailtoihin.

Lukko-luotsi Ville Mattila totesi kerran pilke silmäkulmassaan, että Lehtilä palveli maata 12 kuukautta ja oli siitä 13 kuukautta teltassa.

Lehtilä vahvisti sopimuksenteon yhteydessä, ettei arvio ole täysin tuulesta temmattu. Hän piti palvelusaikanaan kirjaa telttaöistä ja päätyi lukemaan 93. Kun päälle lisätään kahdet kertaukset, hän rikkoi maagisen sadan rajan.

Lehtilä on Pälkäneen poikia Käenniemen tapaan. Hän aloitti lentopallouransa aikoinaan maineikkaassa Luolajan Kajastuksessa. Syy oli selkeä – Hämeenlinnaan oli helpointa kulkea.

Ei aikaakaan, kun Lehtilä löysi tiensä Paelkaene Gardeniin ja nousi kulttipaikan syövereiden kautta ykkössarjan parrasvaloihin.