Kuplahallin pystytys alkaa syyskuun loppupuolella Kangasalla, lokakuussa päästään jo pelaamaan – pääasiassa jalkapalloilijoita palvelevaan halliin on tulossa myös avoin yleisövuoro

Kangasalan Huutijärvelle nousevan kuplahallin rakennustyöt ovat edenneet kesän aikana suunnitelmien mukaan. Heinäkuussa alkaneet pohja- ja perustustyöt valmistuivat syyskuun alkupuolella. Itse pystyttämisen eli kankaan pingottamisen pitäisi suunnitelmien mukaan tapahtua syyskuun kolmannella viikolla.

– Lokakuussa halli on käyttövalmiina ja vuorot alkavat pyöriä, hankkeen puuhamies Jussi Jokilampi Jokiström oy:stä kertoo.

Kaupunki vuokrasi Jokiström oy:lle Tredun entisen toimipisteen alueelta kaksi määräalaa, joihin tekonurmipohjaisen ylipainehallin lisäksi sijoittuu hallin käyttäjiä palveleva parkkialue, jossa on pysäköintitilaa noin 30–40 autolle. Vuokra-aika on viisi vuotta, ja elinkustannusindeksiin sidotun vuokran suuruus on aluksi 1025 euroa vuodessa.

Kuplahalli rakentuu vanhan ammattikoulun taakse. Elokuun viimeisenä päivänä työmaalla näytti tältä. Hallin pystytys alkaa syyskuun kolmannella viikolla.

Kooltaan 60 kertaa 40 -metrinen halli rakentuu vanhan ammattikoulun taakse entisen pelikentän kohdalle. Pinta-alaa sillä on noin 2500 neliömetriä. Se on pystytetty alun perin Orimattilaan vuonna 2017.

– Hallin suurin käyttäjä tulee olemaan FC Kangasala. Vuoroja käyttävät myös Kangasalan Voitto, Pirkkalan Jalkapalloklubi ja Oriveden Tuisku.

Hallin pohja- ja perustustyöt valmistuvat syyskuun alkupuolella.

Talvikauden vuorot kestävät lokakuun alusta huhtikuun loppuun, mikä on samalla hallin varsinainen käyttöaika. Sille yritetään kuitenkin saada käyttöä myös kesäkuukausien ajaksi.

Lauantaiaamuiksi halliin on tulossa kaikille pelailijoille avoin ja maksuton yleisövuoro. Paikalla on aina joku henkilö hallin puolesta tai yhteistyöseuroista FC Kangasalasta tai KaVosta. Vuorot eivät ole ohjattuja vaan toimivat samaan tyyliin kuin yleisöluistelut jäähallissa.

– Kello 10–12 hallissa on avoimet ovet. Olemme suunnitelleet, että ensimmäisellä tunnilla voisivat tulla liikkumaan alle kouluikäiset lapset huoltajineen ja toiselle tunnille sitten kaikki halukkaat.