Elämä hiuskarvan varassa – ”Lähes kohdalla tapahtunut auton tulo kaistalleni testasi nopeaa reagointiani”

Olen ajellut vajaa kymmenen vuotta töihin Kangasalta Pälkäneelle, mutta muutama päivä sitten matkan teko oli loppua juuri ennen työpistettä. Lahdentien Onkkaalan Keskustien risteyksen kolarit palasivat mieleeni: onneksi minusta ei tullut uutta tilastomerkintää. Harmaan auton kuljettaja, joka lähti risteyksestä Kangasalle päin, ei ilmeisesti nähnyt tai kääntänyt päätään ennen kääntymistään. Oma matkani eteni suoraan Lahdentietä kohti toista paljon puhuttanutta Sammonkulman risteystä ja sen ohi. Onko työryhmää pohtimassa Onkkaalan risteysalueiden turvallisuutta?

Kirjoittaja koki kauhunhetkiä Onkkaalan Keskustien risteyksessä Pälkäneellä.

Lähes kohdalla tapahtunut auton tulo kaistalleni testasi nopeaa reagointiani. Autokouluajoista on jo aikaa, mutta selkäytimestä tullut väistöliike pelasti myös tuon kiirehtijän hengen. Olen kuullut tuon risteyksen haasteista nyt niin monelta ihmiseltä, että päätin kirjoittaa siitä lehteen. Rattiraivo, jota osa on kokenut odotellessaan rakoa päästä risteyksestä turvallisesti, näyttäytyy hengenvaarallisina rinnakkain ajona risteysalueella, ohitteluna ja keskisormen venyttelyliikkeinä. Kaikki ovat tuon raon etsimisen tuskan kokeneet, jotkut jopa päivittäin.

Maltti on kadoksissa ja kiire näyttää olevan päällimmäinen syy. Mihin kiire? Toivottavasti ei synkkiä tilastoja rumentamaan. Toivon, että lukiessasi tätä, ajattelet ihmisiä, jotka ovat sinulle tärkeämpiä kuin muutama minuutti risteyksessä.

Jari M., työmatkalainen

Lue myös:

Kääntyminen Lahdentielle ja Lahdentieltä halutaan turvallisemmaksi Pälkäneen risteysalueilla – ”Pälkänevedentien liittymän porrastus voi tulla ajankohtaiseksi, jos liikennemäärät nykyisestä kasvavat”