Palvelunestohyökkäys – ”Hyvinvointialueen viisaat olivat tämän suuren hakkeroinnin keksineet”

Kirjoittaja on pälkäneläistynyt evp rikoskomisario, nykyisin kantofilosofi.

Minulle selvisi muutama päivä sitten, mikä on pahin palvelunestohyökkäys. Ei se ole sitä, että hakkerit laittavat miljoona lähetettä jonkin firman tai julkisyhteisön kompuutteriverkkoon. Meille maalaisille ilmoitettiin vakavasta palvelunestohyökkäyksestä. Hyvinvointialueen viisaat olivat tämän suuren hakkeroinnin keksineet. Kaikki terveyspalvelut lopetetaan maalaiskunnista ja jopa osasta kaupungeista. Terkkarit suljetaan ja jokainen saa etsiä jostain terveyspalvelut, jos löytää.

Nuo firmoihin kohdistuvat ovat olleet vain hetkellisiä haittoja. Ei ole päästy verkko-ostoksille tai ministeriön sivulta ei ole saanut mitään tietoa. Tämä meihin kohdistuva palveluksenesto on ihan toista kokoluokkaa ja vaarallista.

Miten tuosta aiotaan selvitä. Mennään perinteisen palveluksenehtohyökkäyksen juurille ja siirretään hoito digiverkkoon. Siinäpä sitä on ongelmaa kerrakseen. Meillä on ihmisiä, jotka eivät osaa edes kännykällä soittaa, niin heidän pitäisi hoidella kaikki sairaudetkin verkossa. Suomessa pidetään myös suurta huolta terveystietojen salaisuudesta. Hyvä niin, mutta totuus on toista, jos kaikki on verkossa. Hakkeroijat osaavat kalastella sieltä tietoja ihan helposti. Sellaista tietovarkautta käsitellään juuri oikeudessa, jossa ylimielisesti hymyilevä poitsu on vastaamassa 50 tuhannen ihmisen potilastietojen varastamisesta. Hän jopa kiristeli ihmisiä niillä.

Meille kerrotaan, että julkisen puolen tiedot ovat niin hyvin suojattuja, ettei tuollainen onnistu. Palomuurit ja salaukset kuulemma estävät tällaiset. Ihan varmasti onnistuu. Totuus on, ettei julkisella puolella ole sen parempia rappareita tietosuojamuurien muuraamiseen kuin muillakaan, jos edes sellaisia. Mitäpä jos ihmiset tekevät itse kunnon tietosuojabunkkerin itselleen, ryhtyvät palveluntorjuntaan. He eivät suostu siihen, että heidän hoitoansa tehdään ja terveystietojaan käsitellään verkossa. Vaikeaksi menisi. Meidän pitää vissiin tässäkin asiassa olla vain suvaitsevaisia ja ymmärtäviä. Pitääkö tosiaan? Onko se jotenkin tasapuolista, että maaseudulta lopetetaan kaikki palvelut, jopa terveyspalvelut?

Toivottavasti tuo terveydenhuollon palvelunestohyökkäys on vain uhkausta ja kiristystä. Mikäli idea on tuo, niin todella hyvin keksitty, jotenkin asia ja syy pitää tuoda esille. Syynähän on raha. Meille tehtiin uudistus, jota ei rahoitettu kunnolla. Tämäkin asia on oikeasti pienen porukan käsissä, se porukka tottelee nimeä hallitus. Uudella hallituksella on siis näytön paikka, että mikä on tärkeätä Suomessa. Heillä on valta ja keinot rahoittaa sotea niin, että palveluita voidaan säilyttää. Nyt tarvitaan tahtoa.

Onkohan Suomessa mietitty, että mitä jos kansa lähtee kaduille ihan oikeiden suurten asioiden takia? Sellaistahan on ollut havaittavissa Euroopassa jo jonkin aikaa. Pienien asioiden takia meillä jo mellakoidaan. Valitettavan ikävillä piirteillä, uhataan jo katkoa kauloja. Onko suuri joukko kansasta viisasta ja tietää, ettei mielimellakoinnilla kaduilla saada mitään aikaan, paitsi hetkellistä häiriötä ja poliisille töitä?

Jotenkin muuten on vaikutettava. Vaikka voisihan sitä kerran kokeilla oikeaa mielenosoitusta ihan joukon jatkona. Osaisin ehkä käyttäytyä siellä oikein, olisin suulas ja veltto kannettava. No jotenkin tuo uusin palveluksenestohyökkäys on torjuttava. Siis antakaa hallitukselle rauha tehdä oikeita töitä ja hommata rahat palveluihimme.