Uuden kevyen liikenteen sillan hankeselvitys on alkamassa Pälkäneellä – silta lyhentäisi matkaa Roholan suunnasta keskustaan päin

Uuden Kostianvirran kevyen liikenteen sillan suunnitteluun pyritään saamaan vauhtia Pälkäneellä. Siltaa on kaavailtu Lahdentien viereen Onkkaalan kylän puolelle Karhunmaan frisbeegolfradan kupeeseen. Sillalle tulisi kulkuyhteydet Tykkitien, Koulutien, Säästäjäntien ja Kalastajantien suunnista.

– Kun tulin Pälkäneelle, huomasin nopeasti, että virran yli menee vain yksi kevyen liikenteen silta. Toinen ylityspaikka lyhentäisi huomattavasti matkaa keskustaan ja kouluihin Kostianvirran kylän suunnasta. Nykyisellään sieltä päin tulee aika pitkä kiertolenkki kävellen tai polkupyörällä esimerkiksi yläkoululle, Pälkäneen tekninen johtaja Harri Apell kertoo.

Uutta kevyen liikenteen siltaa Kostianvirran yli kaavaillaan Lahdentien viereen kylän puolelle.

Uudesta kevyen liikenteen sillasta on olemassa alustavia hahmotelmia, mutta tarkempi hankeselvitys on tarkoitus saada vauhtiin kuluvan vuoden aikana. Selvitystyössä laaditaan hankkeen kustannusarvio ja luonnosvaihtoehdot.

Silta-asia on tulossa teknisen lautakunnan käsittelyyn lähiviikkojen aikana.

– Siltarakennelmasta tulisi melko iso, sillä siltaosuus olisi noin 90 metriä pitkä. Kohde olisi aika arvokas ja siihen menisi sen myötä toki myös euroja.

Kevyen liikenteen silta on tarkoitus saada kunnan tulevien vuosien investointiohjelmaan. Apell arvioi, että se voisi olla investointiohjelmassa mukana aikaisintaan vuonna 2025.

Kevyen liikenteen silta sijoittuisi Lahdentien viereen. Kuva: Destia.