Supi- ja minkkiloukkuja mökkirantoihin kesäasukkaiden ja metsästysseurojen yhteistyöllä?

Kesäasukkaana olen huomannut liikettä rantakivillä tai kuullut rapinaa metsänreunassa, joskus mökin alla. Minkkihän siellä rannassa kiipeili kiville lokinpesää ryöstämään ja varmaan onnistuikin, kun poikasta ei enää näkynyt räpiköimässä kiven päällä. Myös supista on ollut havaintoja, kun saunapolulta löytyi kakkapötkö ja märkään maahan jäänyt tassunjälki.

Niinpä minun mieleeni kömpi järisyttävän hyvä idea siitä, että kun yleensä mökkiläisellä ei kuitenkaan ole loukkua, eikä siellä mökillä aina olla, niin olisiko metsästysseurojen karskit uroot tai urottaret valmiita virittelemään loukkujaan mökkirannoille. Toki luvan kanssa, ja kun ne elukat sitten pitäisi lopettaa, eikä ainakaan minulla ole kun lastenlasten nallipyssy, niin samat metsästäjät sitten hoitaisivat senkin ikävän, mutta välttämättömän osuuden.

Tähän tarvitaan vain yhteydenotto metsästysseuraan, vaikka jahtipäällikölle, ja heille lupa vierailla ja virittää ansat, jos heillä vaikka kiinnostusta asiaan olisi. Näin saataisiin suojeltua ainakin vesilintujen pesueita minkeiltä, ja jos supikantakin hieman pienenisi.

Yhteistyö tässä mökkiläisten kanssa olisi hyvä tapa ja voisi tuottaa tulostakin. Itse olisin enemmän kuin valmis luvan antamaan vaikka heti. Kuitenkin taitaa paras aika olla touko-kesäkuussa, kun sorsilla ja kanalinnuilla on poikaset / munat pesässä.

Vielä pieni neuvo, että älkää hyvät ihmiset jättäkö niitä makkarankuoria ja luita grillin lähelle yöksi.

Vieraslajit pois yhteistyöllä