Murikoiden vuoro kurittaa Luja-Lukkoa – ”Hyökkääjiltä loppui ajatus”

Lentopallon faniyhdistyksen Finfanteamin puheenjohtaja Sami Mattila vieraili sunnuntaina Kostia-areenalla ja palkitsi ykkössarjakamppailun parhaat. Mattila valitsi Murikoista Ville Kuukasjärven (vas.) ja Lukosta Jarno Koivuniemen. Kuva: Asko Niemi.

Luja-Lukon lentopallojoukkue hyökkäsi ahnaasti Kuortaneen Murikoiden kimppuun kotiyleisön vahvan tuen siivittämänä, mutta kauden ensimmäistä kotivoittoa ei tullut vieläkään.

Nuorten maajoukkuepelaajista koostuva vastustaja vei Kostia-areenalta kaikki ykkössarjapisteet lukemin 3–1 (23–25, 25–17, 25–19, 25–22).

– Pelasimme pitkiä pätkiä ihan hyvin, mutta valitettavasti väliin tuli huonompiakin vaiheita, Luja-Lukon valmentaja Jussi Heino summasi.

Karuin esimerkki saatiin neljännessä erässä, kun vaihtopenkiltä tullut Panu Salmijärvi täräytti seitsemän pisteen syöttöputken. Se ratkaisi lopullisesti koko kamppailun.

– Vastustaja treenaa hyvin joka päivä ja menee koko ajan hurjasti eteenpäin. Lähtökohtiin nähden pystyimme haastamaan hyvin, mutta emme riittävän hyvin.

Pälkäneläisten suurimpana murheena oli tehoton hyökkäyspeli. Laiturit löysivät väyliä pisteiden tekemiseen vain satunnaisesti.

– Lukko hyökkäsi todella fiksusti avauserässä, mutta sen jälkeen kärsivällisyys loppui, Murikoiden valmentaja Oskar Muurinen summasi.

Sama näkyy tilastoista. Murikat otti sekä toisessa että kolmannessa erässä kuusi torjuntaa, kun avauserässä koppeja tuli vain yksi.

– Meidän hyökkääjiltä loppui useissa tilanteissa ajatus. Tehtiin vääriä ratkaisuja, Heino näki.

Hän yritti rakentaa toimivan kokonaisuuden vaihtojen kautta ja löysikin voimaa vaihtopenkiltä, mutta ratkaisevaa käännettä ei tullut.

Toisesta erästä lähtien vastuuta saanut Veeti Lassila nousi Lukon ilopilleriksi. Hakkuri takoi lyhyessä ajassa 12 pistettä ja osoitti olevansa varteenotettava vaihtoehto tulevissakin peleissä.

– Vaikka tappioita on tullut, harjoituksissa on säilynyt hyvä meininki. Vielä kun saisimme siirrettyä sen peleihin, Heino tuumi.

Kamppailu veti Kostia-areenan lehtereille peräti 98 katsojaa, mikä oli sunnuntaisen ykkössarjakierroksen suurin yleisömäärä. Lukema on hyvä myös huomioiden se, ettei Luja-Lukko ole pystynyt kotikentällään vielä parhaaseensa ykkössarjassa ja kotivoitot ovat toistaiseksi kiertäneet Kostia-areenan.

Lukko päättää syyskautensa ensi sunnuntaina kotiottelulla Lempo-Volleyta vastaan.

Vastus on kovin mahdollinen. Ykkössarjan mestaruutta puolustava Lempo kaatoi viikonloppuna ykköshaastajansa Oulun Kiskon ja East Volleyn. Samalla lempääläläisjoukkue todisti olevansa suurin voittajaehdokas myös tällä kaudella.

Kostia-areenan kamppailu alkaa tutusti kello 16.