Luopioisten koululla on hieno jouluperinne – roppakaupalla oppia ja joulumieltä

Luopioisten Kirkonkylän koululla pidettiin lauantaina 2. joulukuuta hienot joulumyyjäiset, ja mukana oli monenlaista ohjelmaa. Kun kahviossa sai herkullisen leivoskahvin ohella nauttia koululaisten hienosta Lucia-laulusta ja kulkueesta sekä muista esityksistä, ei hienompaa Joulunavausta olekaan! Kahvila toimi jälleen hienosti tyylikkäästi pukeutuneiden pienten koululaisten tarjoillessa herkut ja kahvit pöytiin. Se on varmasti hieno oppi ja kokemus myös lapsille. Myyjäisissä, arpajaisissa ja onginnassa lapset hoitivat kukin hienosti roolinsa. Tunnelma oli joulumieltä täynnä, ja sitä täydensi perinteinen hernekeitto ruokalassa. Toki loistavien opettajien, henkilökunnan ja vanhempien tuki ja apu oli tosi tärkeää, niin että tapahtumasta tuli yhteisöllinen ja hyvähenkinen. Tämä, jos mikä kasvattaa myös lasten yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta, mikä on todella tärkeää heille tulevassa elämässä.

Vastaavalla tavalla tämä perinne on jatkunut jo vuosikymmeniä, ja koulun käyneet nuoret ovat saaneet hyvän alun tulevalle elämänuralleen. Ovatkohan tällaisten hyvin toimivien pienempien koulujen lakkautukset yksi syy Suomen nykyisten Pisa-tulosten laskemiseen?

Lämpöiset kiitokset Luopioisten Kirkonkylän koulun oppilaille, opettajille, henkilökunnalle ja vanhemmille hienosta tapahtumasta!

Eliisa ja Pentti Lahtinen