Kunnan joulutervehdys: Pälkäneen kunnan palveluissa on takana monipuolinen syksy

Arvoisat pälkäneläiset sekä muut meillä viihtyvät. Vauhdikas syksy on kääntynyt talveksi. Pimeyttä valaisemaan olemme onneksi saaneet kauniin lumipeitteen, jonka toivottavasti saamme pitää joulunkin yli. Eri puolilla Pälkänettä on jo päässyt nauttimaan talvisen liikunnan parhaista puolista ja postikorttimaisemat ovat hivelleet silmiä – niin kauan kuin päivänvaloa on tarjolla.

Pälkäneen kunnan eri palveluissa on takana monipuolinen syksy. Marraskuun viime metreillä valtuustomme teki merkittäviä päätöksiä kunnan tulevaisuuden eteen, keskeisimpänä Pälkäneen kunnan historian suurimman yksittäisen investoinnin, uuden yhtenäiskoulun rakentaminen. Tällä investoinnilla paitsi katsomme vahvasti kunnan sivistyksen tulevaisuuteen ja kunnan elinvoimaan, niin myös tuemme lasten ja henkilöstön hyvinvointia koulutyössä.

Onkkaalantien ja Keskustien perusparannus on saatu valmiiksi ja ihastusta ovat herättäneet uudet, kauniit jouluvalot, jotka luovat lämmintä tunnelmaa kylänraitille. Tervapirtintie on niin ikään valmistunut ja olemme saaneet seurata Tokmannin rakentamisen edistymistä. Skarta Energyn kanssa teimme maakaupat ja aurinkopuisto lähtee rakentumaan Pälkäneveden teollisuusalueelle lopputalvesta.

Kunnan kaavoitustyö on jatkunut aktiivisena. Yksi merkittävin työn alla oleva kaava on Luopioisten Keskitien ja kirkonkylän itäosan kaava, jonka myötä pääsemme ensi vuonna perusparantamaan Keskitien yhteistyössä Ely-keskuksen kanssa. Lisäksi työn alle on lähdössä Kankaanmaan teollisuusalueen laajennus yritys- ja teollisuusalueena.

Kulunutta vuotta ovat jossain määrin leimanneet haasteet yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa ja etenkin kuntien äänen kuulumisessa muun muassa palveluverkkoratkaisuissa on ollut toivomisen varaa. Vuoropuhelua kyllä on jonkin verran, mutta osittain se vaikuttaa vain välttämättömältä byrokratialta, eikä todelliselta kuulemiselta. Positiivisia merkkejä on kuitenkin tämänkin suhteen ilmassa ja yhteistyötä ja kuntien äänen kuulumista pyritään parantamaan aktiivisesti.

Joulun läheisyyden voi jo tuntea. Tällaiselle jouluihmiselle joulu on ihanaa aikaa, kun siihen pääsee rauhoittumaan. Pysähtyminen läheisten kanssa valoa ja toivoa tuovaan juhlaan kesken pimeimmän talven on tärkeää. Toivon, että jokaisella on mahdollisuus viettää lämminhenkinen joulu yhdessä läheisten kanssa. Levottomuuden vallitessa maailmassa ja ympärillämmekin monin eri tavoin, on rauhoittuminen, kiireettömyys ja kiitollisuus entistäkin tärkeämpää. Joulun sanomassa tiivistyy oleellisin: rakkaus, lähimmäisyys, yhteys toisiin ihmisiin ja itseensä sekä rauha ja toivo.

Ei valtaa, eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan.

Pauliina Pikka

kunnanjohtaja