Tavoitetasoksi positiivinen nettomuutto ja kuntalaisten tukemista liikunnalliseen elämäntapaan – Pälkäne hioi kuntastrategiaansa

Kuntastrategian mittaristoa säädettiin uusiksi Pälkäneellä strategian välitarkastelun yhteydessä.

Mukaan lisättiin positiiviseksi tavoiteltu nettomuutto, taloudellisen kannattavuuden tavoittava valokuituliittymien määrä ja tavoitetasoltaan kuntien yleistä keskiarvoa parempi TEA-viisareiden arvosana.

Yrityksissä olevien työpaikkojen määrän tavoitetta laskettiin kahdellasadalla 1100 työpaikkaan, ja tavoitteisiin lisättiin kuntalaisten tukeminen liikunnalliseen elämäntapaan. Kunnan talouteen liittyen strategiaan kirjattiin, että merkittävissä päätöksissä arvioidaan niiden vaikutukset pitkällä aikavälillä kuntalaisten hyvinvointiin ja kunnan elinvoimaan.

Suurempiin linjoihin tai tavoitteisiin ei syksyllä pidetyssä valtuustoseminaarissa nähty tarpeelliseksi tehdä muutoksia. Strategiaa pannaan toimeen vuosittain talousarvion kautta.