Lukko piinasi Iskua neljä erää – ”Koko lailla kaikki kivet käännettiin”

Luja-Lukon lentopallojoukkue palasi joulutauolta räväkästi ja puristi Rantaperkiön Iskun ahtaalle loppiaisen ykkössarjakamppailussa. Pälkäneläiset jaksoivat taistella urheasti kolme erää, kunnes usko hiipui. Isku rutisti lopulta 3–1 (23–25, 28–26, 25–23, 25–14) -voiton 114-päisen yleisön edessä ja vei kaikki sarjapisteet mennessään.

Lukko hukkasi oman etsikkoaikansa toisen erän lopussa karattuaan 24–22-johtoon. Isku selvitti ensimmäisen eräpallon hyökkäämällä ja toisen tiiviillä torjunnalla. Lukon ykköshyökkääjä Tomi Perkiö törmäsi käsimuuriin kakkospuolelta.

Kolmannen erän lopussa avautui vielä uusi mahdollisuus, kun isännät nousivat seitsemän pisteen takaa tilanteeseen 23–24 Jarno Koivuniemen erinomaisella syöttövuorolla.

Siinä vaiheessa Iskun vastaanottajat tärisivät jo kuin haavan lähti, mutta Koivuniemi lähti yrittämään liian pahaa ja sortui kohtalokkaaseen virheeseen. Syöttö painui hiukan leveäksi, mutta hiukan oli liikaa. Siinä vaiheessa pallo olisi pitänyt toimittaa vastapuolelle vaikka joulupukin lahjasäkillä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä parasta peliä tällä kaudella. Valitettavasti taso putosi sen jälkeen liian paljon, Lukon valmentaja Marko Järvenpää tuumi.

Sunnuntain parhaat. Pirkkalalainen lentopalloveteraani Aarre Ritala palkitsi Lukosta Tomi Perkiön (vasemmalla) ja Iskusta Boris Biykovin. Kuva: Asko Niemi.

Hyvä treeniviikko näkyi kentällä uhrautuvana taisteluna ja loppuun asti pelaamisena. Lukko näytti kaikille, ettei pyyhettä ole heitetty kehään. Viimeistä sanaa ei ole vielä sanottu.

Lukon vastaanotto tarjoaa sauman voittoon illasta toiseen, mutta hyökkäysvoima ei tahdo riittää.

Nyt laiturit polttivat palloa hyvin. Perkiö takoi 21 pistettä tiiviistä vartioinnista huolimatta. Teemu Kuusela säesti vahvasti 16 pisteellä.

Järvenpää käytti sunnuntaina kaikki korttinsa löytääkseen tehoja hakkuripeliin. Ristipaikalla kävi illan mittaan peräti neljä yrittäjää: Veeti Lassila, Aki Tuomivaara, Jarno Koivuniemi ja Raivis Oiguss.

– Koko lailla kaikki kivet käännettiin. Tämä oli varmaan jonkin sortin ennätys, Järvenpää huokaisi.

Seuraavana vaihtoehtona olisi ollut Ville Mattila, mutta yleisön onneksi veteraanitolppa oli merkitty pöytäkirjaan apuvalmentajaksi.

Lukon runkosarjataival päättyy ensi sunnuntaina kotiottelulla PuMa-Volleyta vastaan. Ismo Tuomisen luotsaama helsinkiläisjoukkue pelaa nyt ensimmäistä kauttaan ykkössarjassa.

Ykkössarjajoukkueet jaetaan ensi viikonlopun jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Lukko lähtee metsästämään pudotuspelipaikkaa alemmasta jatkosarjasta.