Luja-Lukko ja PuMa Volley hakevat areenalla sunnuntaina toisistaan henkistä yliotetta

Suora pudotuspelipaikka tai paikka ylemmässä jatkosarjassa ei enää ole käden ulottuvilla, mutta sunnuntaina Kostia-areenalla kohtaavien Pälkäneen Luja-Lukon ja PuMa Volleyn välisessä kohtaamisessa on silti tuntuvasti panosta. Molemmat joukkueet hakevat parasta mahdollista lähtötilannetta nurkan takana odottavaan alempaan jatkosarjaan, josta on edelleen mahdollista kiivetä mukaan lentopallon ykkössarjan pudotuspeleihin.

Viikonloppuna varmistui, että pälkäneläisjoukkue on runkosarjan seitsemäs ja PuMa kahdeksas. Näiden lisäksi alempaan jatkosarjaan suuntaa Pielaveden Sampo sekä yksi kolmikosta Isku, Kuortaneen Murikat ja East Volley. Luultavasti tämä ratkeaa Murikoiden ja Iskun välisessä pelissä. Joukosta kaksi parasta etenee jatkosarjan päätteeksi pudotuspeleihin.

PuMa-ottelu on Luja-Lukolle jo kenraaliharjoitus pudotuspelihenkistä jatkosarjaa ajatellen. Voitto sarjajumbosta olisi henkisesti tärkeä jo siksi, että kauden ensimmäinen kotivoitto antaa yhä odottaa itseään. Onnistumisia kaivataan lisää, vaikka Lukko löysikin viime ottelussaan Iskua vastaan jo toimivan kokoonpanon hakkurin paikkaa lukuun ottamatta. Yhtä lailla PuMa haki viikonloppuna onnistumisia ottamalla joukkueen mukaan kaksi liiga-apua Ducksin joukkueesta.

Jatkosarjaan lähdetään runkosarjasijoituksen mukaan määräytyvin pistein 3, 2, 1 ja 0; kävi sunnuntaina miten hyvänsä, Luja-Lukko saa mukaansa yhden pisteen ja PuMa ei yhtään. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa pälkäneläiset veivät pisteet vieraskentällä erin 1–3.