Aluevaltuustosopimus avataan, uudet ryhmät suurennuslasin alle

Vajaat kaksi vuotta sitten yksimielisesti allekirjoitettu Pirkanmaan aluevaltuustopuolueiden aluevaltuustosopimus avataan. Syynä ovat uudenlaiset yhden valtuutetun ryhmät. Tuolloin valtuustosopimusta luonnehdittiin politiikan kaikilta laidoilta ja keskeltä historialliseksi. Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jari Andersson vahvistaa Pirmedioille, että vuoden 2022 helmikuussa Kokoomuksen, Sosialidemokraattien, Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Keskustan, Kristillisdemokraattien, Liike Nytin sekä Valta kuuluu kansalle -ryhmän sopimaa ja allekirjoittamaa aluevaltuustosopimusta ollaan parhaillaan muuttamassa. Anderssonin mukaan alkuperäisen valtuustosopimuksen laadinnassa mukana olleet puoluepiirit pitivät yhteisen neuvottelun jo tammikuun 3. päivänä. Siinä linjattiin valtuustosopimukseen perustuvia vaalien jälkeen tehtyjä linjauksia. – Mukana keskustelussa olivat kaikki puoluepiirit, mutta paikalla eivät olleet yksittäiset tai vaalien jälkeen perustetut ryhmittymät, Andersson tarkentaa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.