Painetesti odottaa Luja-Lukkoa sunnuntaina – seuraa näitä tekijöitä jatkosarjan käynnistävässä Sampo-ottelussa

Raivis Oiguss on yksi heistä, joihin katseet kääntyvät, kun Luja-Lukolta toivotaan lisää hyökkäystehoja. Kuva: Hannu Söderholm.

Lentopallon ykkössarja hiipii kohti huipennustaan. Pälkäneen Luja-Lukko lähtee hakemaan pudotuspelipaikkaa alemman jatkosarjan kautta; neljän joukkueen ryhmästä kaksi parasta saa vielä mahdollisuuden nousta kamppailemaan ykkössarjan mestaruudesta puolivälierissä.

Kaksinkertaisessa jatkosarjassa painaa myös runkosarjamenestys. Joukkueet saavat jatkopeleihin lähtöpisteet runkosarjasijoituksen mukaan: sarjajumbo Puma Volley lähtee nollilta, mutta Luja-Lukolla on taskussaan yksi, Pielaveden Sampolla kaksi ja Rantaperkiön Iskulla kolme pistettä. Käytännössä pälkäneläisten olisi siis puolivälieriin yltääkseen pidettävä Puma takanaan ja ohitettava vielä joko Isku tai Sampo.

Luja-Lukko aloittaa jatkosarjan kotikentällään Sampoa vastaan, ja ennusmerkit lupaavat tuimaa vääntöä. Pielaveden ylpeys nitisti pälkäneläisjoukkueen runkosarjassa kahteen otteeseen tiukimmalla mahdollisella erolla eli 2–3-eränumeroin.

Runkosarja ei tuonut kotikentällä tuloksellisesti suuria ilonaiheita Luja-Lukolle, ja kauden ensimmäistä kotivoittoa kaivattaisiin nyt kipeästi. Todennäköisesti hyvin pienten marginaalien pelissä se on mahdollista. Mausteensa soppaan voivat vielä tuoda Sampon liiga-avut, joita joukkue toi viime pelissään farmisopimuksen turvin peräti kolme kappaletta.

Sunnuntain jatkosarja-avaus Kostia-areenalla onkin pälkäneläisittäin todellinen painetesti, joka voi määrittää koko loppukauden suunnan. Poimimme ennakkoon kolme tekijää, jotka voivat ratkaista ottelun.

 

Seuraa näitä:

Riittääkö usko?

Luja-Lukon kausi ei ole tuonut menestystä odotetusti, eikä itseluottamusta ole saatu vahvistettua voitoilla. Painuvatko päät ensimmäisten vastoinkäymisten myötä vai kaivaako joukkue itsestään esiin voittajan selkä seinää vasten?

 

Löytyvätkö hyökkäystehot?

Passipeli ja etenkin vastaanotto ovat toimineet, mutta Luja-Lukko on toistuvasti kaatunut hyökkäyspelin tehottomuuteen. Nuorilta hakkureilta Veeti Lassilalta ja Raiviss Oigussilta kaivataan onnistumisia todella tiukassa paikassa.

 

Viuhuuko lasso?

Huippuvireeseen äitynyt Verneri Halttula on dominoinut verkkoa viime peleissä. Säilyykö vire ja viuhuuko lasso riehakkaasti onnistumisten jälkeen myös sunnuntaina?