Pälkäneläisille tyly tappio jatkosarjan alkajaisiksi – ”Jaksoimme keskittyä vain tunnin”

Monivuotinen naisten liigavalmentaja Jukka Koskinen palkitsi Sammosta Teemu Hakosen (vasemmalla) ja Luja-Lukosta Jere Puolakan. Kuva: Asko Niemi.

Puolitoista erää näytti vahvasti siltä, että kovia kokenut Luja-Lukon lentopallojoukkue nappaa vihdoin ykkössarjakauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Pälkäneläiset veivät ensimmäisen erän vakuuttavasti ja etenivät toisessa erässä Pielaveden Sammon kanssa tasatahtia aina tilanteeseen 20–20 asti. Siinä vaiheessa kävi samoin kuin usein ennenkin raskaan talven aikana. Kun olisi pitänyt rutistaa ratkaisevat pisteet kotiin ja varmistaa ainakin sarjapiste, Luja-Lukon kantti petti.

Sampo pääsi kuin koira veräjästä isäntien parin pehmeän ratkaisun ja parin suoran virheen seurauksena.

Kuuden pisteen takamatkalle jäänyt Lukko heräsi uuteen rynnistykseen vielä kolmannessa erässä, mutta kiri ei kantanut sen pidemmälle kuin tilanteeseen 16–18 asti. Erän ja koko ottelun loppu oli erittäin synkkä. Sampo rutisti 3–1 (17–25, 25–22, 25–17, 25–14) -voiton ja lähti kotimatkalle kolmen pisteen kanssa.

Lukko tarvitsee nyt ison suunnanmuutoksen noustakseen vielä ykkössarjan pudotuspeleihin. Alemmassa jatkosarjassa on vielä riittävästi pelejä jäljellä, mutta otteiden pitää parantua tuntuvasti.

– Pojat jaksoivat keskittyä tunnin verran. Sinä aikana muistettiin ohjeet ja uskallettiin suorittaa. Sen jälkeen kaikki unohtui, pälkäneläisten valmentaja Marko Järvenpää harmitteli.

Luja-Lukon toiveet olivat korkealla hyvän treeniviikon jäljiltä, mutta tekeminen ei siirtynyt vieläkään peliin niin kuin toivottiin. Nyt pälkäneläisten pitää luottaa, että näin käy ennemmin tai myöhemmin. Usko on avainsana kiperässä tilanteessa.

– Pelissä oli hyviäkin puolia. Pärjäsimme hyvin syötössä ja vastaanotossa. Hakkuripeliinkin saatiin valoa pelin alussa, kun Raivis (Oiguss) väläytteli. Valitettavasti taso ei säilynyt vielä loppuun asti, Järvenpää summasi.

Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että Sampo petrasi omaa peliänsä tuntuvasti avauserän jälkeen. Pielaveteläisjoukkueen ruumiillistumana oli taas kerran Lasse Räisänen. Tyylikäs laituri kuritti kotijoukkuetta 19 pisteellä.

– Meidän yksittäisillä pelaajilla oli taas hyviä hetkiä ottelun aikana. Valitettavasti muut eivät pysty ammentamaan voimaa näistä onnistumisista. Emme saa flow’ta päälle hienojenkaan suoritusten jälkeen.

Luja-Lukon sentteri Verneri Halttula muistutti tärkeästä asiasta tappiota murehtineiden pälkäneläispelaajien keskellä.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä. Meidän pitää uskoa omaan tekemiseemme, hän painotti.

– Se on juuri näin. Ei me tähän hyydytä, Järvenpää säesti.

Luja-Lukon urakka jatkuu 4. helmikuuta Rantaperkiön Iskun vieraana.

Raivis Oiguss aloitti vahvasti hakkurina, mutta hänkin hyytyi pelin edetessä. Kuva: Juuso Koro.