Vajoava rivitalo – tulisiko harkita ulkopuolisen tahon puolueetonta analyysia?

Paras ratkaisu olisi tässä Pälkäneen vajoavan rivitalon asiassa, että kunta ottaisi talon haltuunsa, purkaisi sen ja talon alla olevasta maasta tehtäisiin ulkopuolisen tahon puolueeton analyysi. Jos maaperä todettaisiin rakennuskelvottomaksi, kunta korvaisi kullekin osakkeen omistajalle puolet asunnon hinnasta, koska tonttimaahan on käsittääkseni ostettu aikoinaan Pälkäneen kunnalta. Jos taas rakennusmaa todettaisiin rakennuskelvolliseksi, olisi vastuu lähinnä rakennuttajan ja osakkeenomistajan välinen asia, mikäli ”rikos” ei ole vanhentunut ja rakennuttaja on mahdollisuus tavoittaa. Näin saisivat kaikki ainakin tasapuolisen päätöksen asiaan.

On tietenkin surullista, että kunta lähti tälle oikeustoimien tielle, mutta ymmärrettävää, jos syyllinen asialle löytyy muualta. Eihän kunta tässä täysin syytön ole varsinkaan, jos joku silloinen viranhaltija oli tietoinen tontin aikaisemmasta käyttötarkoituksesta.

Moni menetti kodin, mutta se onneksi on vain tiiltä ja betonia, eikä uhannut henkeä eikä terveyttä ja asiat voisivat olla vielä paljon pahemmin. Itse myös vanhempana ihmisenä ymmärrän asukkaiden ahdingon ja sen kun pitää aloittaa elämä alusta eläkeikäisenä. Elämä kuitenkin jatkuu ja huomenna on taas uusi päivä.

Iso voimahali kaikille rivitalon asukkaille.

Sivullinen sympatiseeraaja

 

Lue myös:

Vajoavan rivitalon asiassa saatu päätös – ”Hurjan moniulotteisesta asiasta kysymys”